EUR: 338,68 Ft
CHF: 319,06 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Belföld

Migránsok megrongáltak egy buszt Röszkén

A járművet megállítani próbáló migránsok megrongáltak egy menetrend szerinti buszt Röszkén szombaton délután.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak az ügyben.


Röszke, 2015. szeptember 5. A Szegedről Röszkén át Mórahalomra tartó menetrend szerinti busz migránsok által megrongált szélvédője Röszke külterületén a Dugonyi úton 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2015. szeptember 5.
A Szegedről Röszkén át Mórahalomra tartó menetrend szerinti busz migránsok által megrongált szélvédője Röszke külterületén a Dugonyi úton 2015. szeptember 5-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Egy a buszon utazó szemtanú az MTI-nek elmondta, a Szegedről Röszkén át Mórahalomra tartó járművet a Dugonyi úti gyűjtőpontnál próbálta megállítani néhány férfi. Egyikük keresztbe feküdt a busz elé, majd amikor az megállt, odaléptek a járműhöz, egyikük ököllel megütötte a szélvédőt. A szélvédő keresztbe végigrepedt, a járművön látható nyomok szerint az üveg tetejét egy kő is eltalálhatta.

A rendőrség helyszíni szemlét tart az út mellé félreállított járműnél. A következő busz áthaladásakor a rendőrök az út és a várakozó migránsok között sorfalat álltak, egyikük könnygázpalackot is tartott a kezében – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Kapcsolódó Cikkek