EUR: 337,18 Ft
CHF: 317,86 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb

Mikor gyanakodjak?

Kilenc százalékhoz közelítő alkoholtartalom – A szabályozás szerint a 9 térfogatszázalék (V/V) alatti alkoholtartalmú italok nem minősülnek bornak. Minél közelebb áll tehát az adott termék a 9 fokhoz, annál valószínűbb, hogy silány italról van szó.

bor1

Négyszáz forint alatti ár – A jó bornak ára van. Kellemes középkategóriás borok készülnek egyszerűbb eljárásokkal, pénztárcabarát árakkal, de ami 400 forint alatt van, biztosan nem képvisel semmilyen minőséget.


Származási hely: EU – Ebben az esetben biztosra vehetjük, hogy nem magyar szőlőből készült a termék.

Házasítás – A házasítás régóta alkalmazott eljárás a borászatban, kiváló italok készülnek így. Az úgynevezett cuvée-k ismert hazai példája az egri bikavér. Olcsó bor esetében azonban a házasítás egyszerűen olcsó alapanyagok keverését jelenti.

Műanyag csomagolás – A jó bor 0,7 literes üvegpalackban kerül forgalomba, ráadásul a csúcsborokhoz egyéni tervezésű palack jár. Az asztali boroknál megszokott az 1 literes üveg, de műanyag palackban, pláne 1,5–2 literes kiszerelésben nem kínálnak kiváló bort.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.