EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Aktuális

Német vezetőt kap Paks

Kiválasztották a Paksi Atomerőmű új vezérigazgatóját – tájékoztatott a Lokál megkeresésére a Miniszterelnökség. A tárca az új vezető személyéről nem árult el részleteket, csupán annyit közölt, hogy a közeljövőben mutatják majd be a “nagyközönségnek”.

Budapest, 2012. január 30. Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója részt vesz a társaság évindító sajtótájékoztatóján a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hamvas István (Fotó: MTI)

Lázár János még múlt hét csütörtökön egy kérdésre válaszolva jelentette be a parlament plenáris ülésén, hogy a kormány döntése értelmében menesztették Hamvas Istvánt, az atomerőmű eddigi vezérigazgatóját. A Miniszterelnökség első embere erről személyesen tájékoztatta a szakembert, illetve az érintett szakszervezeteket is. Lázár akkor arról is beszélt, hogy az új vezérigazgató egy Európa szerte elismert, német menedzser lesz, aki a paksinál jóval nagyobb erőművet is igazgatott már.


Szerettük volna megtudni, hogy mikor történik meg a hivatalos kinevezés, illetve azt is, hogy mi indokolta Hamvas menesztését. Előbbire a Miniszterelnökség úgy reagált, hogy arra a “közeljövőben” már sor kerülhet, utóbbi kapcsán pedig azzal érveltek, hogy a kormány számára kiemelt fontosságú az olcsó energia biztosítása, ezért a cég pénz- és személyügyeinek, illetve a központi irányításnak is a nemzetközi átláthatósági elvárásoknak megfelelően kell működnie.

Kapcsolódó Cikkek