EUR: 335,31 Ft
CHF: 315,97 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XXII.kerület

Nemzetközi összefogás indult Budafokról

Finn, dán, svéd és német segélyszervezetek küldöttségei váltják egymást a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) budafoki székházában. A világszerte több mint 120 segélyszervezetet tömörítő, genfi székhelyű ACT Alliance segélyszervezeti szövetség tagjai az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül kívánnak segíteni a Magyarországon kialakult rendkívüli migrációs válsághelyzetben.

Lehel László22

Lehel László elnök-igazgató

Lehel László, a nemzetközi szövetség egyetlen magyar tagszervezetének elnök-igazgatója átfogó segélyprogramot mutatott be a Kossuth Lajos utcában tartott sajtótájékoztatón. Bejelentette, a közel 600 ezer dollár értékű nagyszabású program ötvözi a jelenlegi krízishelyzetben nélkülözhetetlen gyors, rugalmas segélyakciókat és a hosszú távú programelemeket.


– A nemzetközi összefogásnak köszönhetően a MÖS folytatni és erősíteni tudja a pszichoszociális segítségnyújtást is, melynek keretében a szervezet szakemberei (pszichológusok, szociális munkások) tartanak rendszeres gyerekfoglalkozásokat a táborokban várakozó migráns családok traumatizált gyermekeinek – tudtuk meg Lehel Lászlótól. A MÖS elnök-igazgatója azt is jelezte, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal egyeztetve a segélyszervezet kész szükség esetén ideiglenes befogadóállomás megnyitására is.

 

MÖS menekültek22

A szakemberek pszichoszociális segítségnyújtást is végeznek

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a migráns családok és gyerekek segítésére adománygyűjtést is indított, melyhez a 1353-as adományvonalra indított hívással vagy sms-sel 250 forinttal lehet csatlakozni, illetve a segelyszervezet.hu honlapon keresztül történő online átutalással.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.