EUR: 337,63 Ft
CHF: 318,07 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Nincs különbség a magyar és a német táborok körülményei között

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő tapasztalatai szerint nincs különbség a németországi és a magyarországi befogadóállomások körülményei és ellátása között.

A szakértő az M1 aktuális csatornának kedd este azt mondta, Németországban 800 ezer regisztrált és 100 ezer illegális bevándorló van, és folyamatosan érkeznek újabbak. Csak ideiglenes szállásokon tudják őket elhelyezni katonai sátrakban vagy légkondicionált konténerekben, közparkokat, régi laktanyákat, hangárokat nyitnak meg – számolt be tapasztalatairól, amelyeket egy német regisztrációs központban és ideiglenes szálláson szerzett. Ugyanolyan a helyzet, mint Röszkén vagy Debrecenben, ugyanolyan ételeket is kapnak, és ezeket ugyanúgy el is dobálják, mint Magyarországon – mondta. Hozzátette: nem hiszik ugyanis el, hogy halal – az iszlám szabályainak megfelelő – élelmiszert kaptak.


Röszke, 2015. augusztus 30. A migránsok számára kialakított tábor a röszkei határátkelő közelében 2015. augusztus 30-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Röszke, 2015. augusztus 30.
A migránsok számára kialakított tábor a röszkei határátkelő közelében 2015. augusztus 30-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Georg Spöttle szerint komolyan kell venni azokat a híreket, hogy terroristák is beszivárogtak a bevándorlókkal. Felelőtlennek nevezte a német titkosszolgálat igazgatójának kijelentését, hogy nincsenek terroristák a bevándorlók között.

Kapcsolódó Cikkek