2020. február 27., csütörtök
Edina

Tech

Notebookot a Specialistától

A hazai számítástechnikai piacon nagyon éles a verseny, főleg a kiskereskedelemben, rengeteg cég kínálja termékeit webáruházakban és boltokban. Azonban van egy cég, mely az elegancia és a különleges termékpaletta mellett arra helyezi leginkább a hangsúlyt ami a legfontosabb: a vevőre.

Notebookspecialista  Mihály Péter 1132 Bp Váci út 20-26 ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Mihály Péter
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Notebookspecialista már régi motorosnak számít a piacon, a most tízéves cég különleges notebook-, tablet- és okostelefon-kínálattal rendelkezik, mely az elegáns Váci úti szalonban kipróbálható. A tulajdonos, Mihály Péter a Lokálnak mesélt a cég történetéről és működéséről.


– Mi a Notebookspecialista története, honnan indultatok?

– Tíz éve alakult a cég, ekkoriban már több nagy versenytársunk létezett, mi még vállalkozói tapasztalat nélkül indultunk útnak. A kezdetekben a saját lakásunkból csináltuk és csak webshopként működtünk, majd beláttuk, hogy szükségünk van egy irodára, és a cég is folyamatosan növekedni kezdett. Már az induláskor az volt a szándékunk, hogy hiánypótló vállalkozás leszünk.


– Mit értetek hiánypótlás alatt?

– Az indulásunkkor az, hogy a versenytárak csak a hagyományos üzletre fókuszáltak, az online kereskedelemre nem,  mi pedig azt csináltuk meg nagyon profi módon. Sosem szerettem a többiek után menni, hiszek abban, hogy valami mást kell csinálni. A különleges termékkínálat mellett az ügyfelekkel való kommunikáció és kapcsolat a fő fókuszunk. Öt évvel ezelőtt költségcsökkentés céljából kerestünk egy új irodát, és úgy alakult, hogy ez már egy utcára nyíló üzlethelyiség volt. Itt léptünk egy új fejlődési szakaszba, egyre több vevővel kerültünk személyes kapcsolatba. Folyamatosan fejlesztettünk és próbáltunk megújulni, a pixelhiba garanciát 2009-ben Magyarországon mi fejlesztettünk ki először, mint terméket, egy idő után eljutottunk oda, hogy egy nagy bemutatóteremben is tudtunk gondolkodni.

– Ez lett végül a Váci úton található szalon?

– Igen, egy éve költöztünk be a Váci úti boltunkba, a HP-vel van a legrégebbi munkakapcsolatunk, és ők szerettek volna egy márkaboltot nyitni, ennek kapcsán kezdtünk mi is egy új üzletben gondolkodni, így született meg végül a nagy bemutatótermünk, mely egyben HP prémium márkabolt is.

Notebookspecialista  Mihály Péter 1132 Bp Váci út 20-26 ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Notebookspecialista a Váci úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

Notebookspecialista

1132 Budapest, Váci út 20–26.

www.notebookspecialista.hu

– Milyen szempontok alapján alakítottátok ki az üzletet, mik a fő termékek?

– Számomra a kevesebb több, fontos volt, hogy letisztult, átlátható, barátságos, ugyanakkor elegáns legyen. Fő termékeink a notebookok, tabletek és az okostelefonok, de rengeteg márkás kiegészítő is megtalálható nálunk, igyekszünk a különlegesebb modelleket bemutatni az üzletben.

– Mesélnél kicsit bővebben az ügyfelekkel való kommunikációtokról?

– Kiemelten fontosnak tartjuk a vevőkkel való kapcsolatot, arra törekszünk, hogy mindenki maximálisan elégedett legyen a nálunk vásárolt termékkel. Arcot teszünk a cég mögé. Az én arcom, a kollégáim arca, személyesen vehetik fel a kapcsolatot velünk az ügyfelek, azzal aki szimpatikus. Folyamatos segítséget nyújtunk a vevőinknek, akár személyes kapcsolattartót is igénybe vehetnek. Az árukeresőn 99 százalékos a vevő-elégedettségünk.

Notebookspecialista  Mihály Péter 1132 Bp Váci út 20-26 ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Notebookspecialista a Váci úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Mik a terveitek a jövőre nézve?

– Folyamatosan fejlesztünk, jelenleg a weboldalunk fog teljesen megújulni, szeptember végére már birtokba is vehetik a vendégek. Emellett hazai designerekkel kötöttünk és kötünk megállapodásunkat, hogy közösen készítsünk táskákat a gépekhez, ami nincs a piacon. Az Elysiannal már el is indult a pilot projektünk. Nagyon nagy hangsúlyt kívánunk helyezni a hölgyekre, úgy gondoljuk, hogy ők is legalább annyira megérdemlik a törődést a technika világában, mint mindenki más. Az új weboldalunk is kiemelten fog fókuszálni a hölgy vendégeinkre, de többet nem mondhatok egyelőre, maradjon meglepetés!

 

Kapcsolódó Cikkek