2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb XX.kerület

Novembertől bekeményít Erzsébet

Több olyan rendeletet is hozott a XX. kerületi önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén, amelyek  minden lakost érintenek. Olyan szabályokat alkottak, amelyek be nem tartása 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal, illetve 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal lesz büntethető a rendelet 2015. november 1-jei életbe lépésétől. Melyek ezek?

– Tilos a szeszes ital fogyasztása Pesterzsébet közterületein.


– Az ingatlan tulajdonosának gondoskodnia kell az ingatlan előtti zöldterület megfelelő állapotban tartásáról, valamint az ingatlanon belüli terület rendben tartásáról.

– Közintézménybe, ha annak házirendje tiltja, valamint Pesterzsébet Önkormányzata által kijelölt közterületi zöldterületre – a vakvezető, illetve a segítő kutyát kivéve – állatot bevinni tilos.

– A kerületi játszótereket, sportpályákat – beleértve a Fitt parkot is – este 10 és reggel 6 óra között nem lehet használni.

A rendeletet tartalmazó dokumentumot a közeljövőben az önkormányzat minden egyes pesterzsébeti lakos postaládájába eljuttatja, az előírások betartatásáról pedig a rendvédelmi osztály munkatársai, azaz a közterület-felügyelők gondoskodnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.