2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Ötödjére bőgnek fel a jövő motorjai

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a nem hagyományos meghajtású járművek versenyét. Az Energia Futam névre keresztelt ingyenes programot szeptember 19-én tartják a Széchenyi téren (innen rajtol el, illetve ér célba majd a mezőny, de a boxutca is itt kap helyet). A megmérettetésre összesen negyven csapat jelentkezett, ők mindannyian a szokványostól eltérő prototípusokkal állnak startvonalhoz. Lesz, aki elektromos meghajtású járművel, mások sűrített gázon, néhányan pedig az emberi erőn alapuló konstrukcióval kísérlik meg teljesíteni a távot.

Csiba Péter, vezérigazgató, elnök, MVM, energia, futam (Fotó: Máté Krisztián)

Csiba Péter (középen) szerint az Energia Futam a lakosság környezettudatosságát is képes formálni

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján az alig egy hónapja elnök-vezérigazgató Csiba Péter arról beszélt, hogy az MVM működésében kiemelt szerepet kap mind a környezetvédelem, mind pedig a fenntarthatósági aktivitások, ezért is fontos az Energia Futam, amely a lakosság környezettudatosságát is képes formálni. – Kiemelt célunk, hogy népszerűsítsük a zöld energiát, a benzin vagy gázolaj nélküli járművek test közeli bemutatása pedig remek alkalom erre – jelentette ki.


A rendezvényen a futam mellett számos más attrakcióval is készülnek a szervezők, így lesz például BMX-show, de a Soerii és Poolek zenekar is fellép.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Huszonkettedik évértékelő beszédét tartotta tegnap délután Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait.

 • Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

  Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

   Világszerte is példaértékű lehet a Nemzeti Hauszmann Program keretében megújuló budai Vár és az ahhoz tartozó épületek. Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését.

 • Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Az elmúlt évben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.