EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,20 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Extra

P. Diddy a legjobban kereső rapper

Sean “P. Diddy” Combs rapper a legjobban kereső hiphopsztár a Forbes magazin frissen közzétett ranglistája szerint.

A Harlemből származó, 45 éves Combs 2014 júniusa és 2015 júniusa között 60 millió dollárt (16,7 milliárd forintot) kapott munkáiért. A Forbes szerkesztői az összeg megállapításához a zenei bevételeit és más befektetéseit, köztük saját Revolt tévécsatornából származó és a Ciroc vodkából befolyó pénzeket vette figyelembe.


P. Diddy jelenleg új albumon dolgozik, korábban a The Saga Continues és a Last Train to Paris című lemeze jelent meg.

A bevételi ranglista második helyére Jay Z – eredeti nevén Shawn Carter – került. A Roc Nation együttes 45 éves alapítója 56 millió dollárt (15,6 milliárd forintot) keresett zenei vállalkozásaival, ezen kívül szép összegeket kasszírozott a sport- és életmódüzletekkel. A feleségével, Beyoncéval közös fellépései szintén lendítettek anyagi helyzetén.

A dobogó harmadik fokán a kanadai rapper, Drake áll 39,5 millió dollárral (11 milliárd forinttal). A 28 éves zenész főleg koncertturnéival keresett sokat, de a Sprite- és a Nike-reklámok is jól jövedelmeztek neki.

A tízes bevételi toplista egyetlen női zenésze Nicki Minaj, aki a kilencedik lett 21 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal). Az összeg koncertturnéiból és reklámszerződéseiből jött össze.

A rangsorban a legismertebb rapperek között olvasható még Dr. Dre, Eminem és Kanye West neve is. A teljes lista a www.forbes.com/hip-hop-cash-kings honlapon érhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila szemefénye a lassan egyéves Anna. Az egykori bankrabló úgy érzi sokkal érettebb lett az apaság által, és bár fiatalon több gyermeket szeretett volna, kora miatt számára az is hatalmas dolog, ha egyszem kislányát tisztességesen fel tudja nevelni.

 • Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Az idei Oscar-gála a nagy meglepetések estéje volt. Leonardo DiCaprio végre hivatalosan is bemutatta barátnőjét, egy koreai film, az Élősködők vihette haza a legjobb film díját, aminek sikeréhez ráadásul két magyar zeneszerző is hozzájárult.

 • Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna gyerekkora óta imádja a színpadot. Szülei ezt könnyen megemésztették, ugyanakkor nem tagadják, hogy az ezzel járó létformának bizony vannak nehézségei. “A pozitívum, hogy legalább mindig van miről beszélni” – fogalmazott a Lokálnak a zenész, aki most A Dal zsűritagjaként igyekszik a feltörekvő tehetségeket biztatni: folytassák az útjukat, mert megéri.