EUR: 337,60 Ft
CHF: 318,42 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Extra

Putyin felhívta Elton Johnt?

Elton John szerint Vlagyimir Putyin felhívta őt telefonon, miután a brit zenész találkozót kért az orosz elnöktől a melegek jogainak megvitatására.

“Köszönöm Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét” – írta a popsztár Instagram-oldalán, ahol feltett egy Putyin-fotót is. Elton John szóvivője, Gary Farrow kedden megerősítette a bejegyzés tartalmát.


A zenész a múlt héten felemelte hangját Oroszország “homoszexuális propagandát” tiltó törvénye ellen, amely ellehetetleníti a homoszexualitás témájának tárgyszerű nyilvános megvitatását, továbbá nem tetszését fejezte ki Putyin elnök melegeket sértő megjegyzései miatt.

Mint azt a BBC-nek elmondta “szeretne leülni” Putyinnal és megváltoztatni a véleményét. “Leülnék vele, és elmondanám neki, hogy a melegek nem jelentenek problémát. A világ sokkal súlyosabb problémákkal néz szembe, mint a homoszexuálisok. Legyünk nyitottak és próbáljuk meg együtt megoldani ezeket a problémákat!” – idézte korábban a BBC a brit világsztárt.


Egyelőre nem tudni, hogy a Kreml beleegyezett-e a személyes találkozóba, és nem ismeretes a keddi beszélgetés tartalma sem.

Elton John 1979-ben fellépett a Szovjetunióban és most is rendszeresen koncertezik Oroszországban. Mint mondta, a kormány homofób politikája ellenére nem bojkottálja Oroszországot, mert nem akarja, hogy az ottani melegek elszigetelve érezzék magukat.

A Kreml tagad

A brit világsztár szóvivője, Gary Farrow kedden megerősítette a bejegyzés tartalmát, az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov azonban valamivel később orosz hírügynökségeknek nyilatkozva elmondta, hogy Putyin soha nem hívta fel az énekest. “Putyin nem beszélt Elton Johnnal, sőt mi több, semmilyen megkeresés nem érkezett a részéről hozzánk egy találkozót illetően” – húzta alá a szóvivő. Hozzátette ugyanakkor, hogy Putyin hajlandó lesz beszélni Elton Johnnal, amennyiben a zenész felkeresi őt ezzel kapcsolatban. “Az elnök mindig is nyitott volt az emberi jogokkal kapcsolatos kérdések megvitatására. Biztos vagyok benne, hogy kész lesz találkozni Elton Johnnal is, amennyiben ilyen kérés érkezik” – fogalmazott Peszkov.

Kapcsolódó Cikkek