2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Belföld

Rasszista-e az, aki nem szívesen fogadná be a bevándorlókat?

Idén már több mint 236 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedett a rendőrség, és még hatalmas tömegek beáramlása várható az országba. A 888.hu megbízásából érdekes közvélemény-kutatás készült a témában.

A portál alapvetése szerint a Szíriából, Afganisztánból, Irakból érkezők nem feltétlenül illeszkednének be az európai kulturális környezetbe, és aki ezt gondolja, azt hajlamos egy bizonyos réteg rasszistának bélyegezni.

De vajon mit gondolnak erről az emberek? Az országos, reprezentatív felmérés eredményei szerint a felnőtt magyar lakosság 84%-a utasítja el azt az állítást, hogy aki ellenzi a bevándorlók befogadását, az rasszista lenne. A megkérdezettek mindössze 13%-a ért ezzel egyet.

A részletes kutatás megtekinthető a 888.hu-n!

Kapcsolódó Cikkek

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

 • Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

 • Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar

  Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar

  A gazdasági növekedés szempontjából jubileumi volt a 2019. október 1-je és december 31-e közti időszak, ugyanis pont ez volt a tizedik olyan negyedév, amikor a GDP bővülése éves alapon meghaladta a 4 százalékot. A magyar gazdaságpolitika nemzetközi megítélése egyre kedvezőbb, a hitelminősítők, az elmúlt néhány napban például a Japan Credit Rating Agency és a Standard & Poor’s is elismerték a magyar gazdaság teljesítményét – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.