EUR: 352,38 Ft
CHF: 333,76 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Extra

Rékasi Károly: A fiam miatt maradtam életben!

A József Attila Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján mankókkal ugyan, ám mosolyogva jelent meg Rékasi Károly kedvesével, Pikali Gerdával. A színész számára közel három hónappal a balesete után is igen fájdalmas a mozgás, de készen áll a visszatérésre, ha orvosai is áldásukat adják rá.

Rékasi Károly A József Attila színház évadnyitója  (Fotó: Máté Krisztián)

Rékasi csak rövid ideg tud állni a két lábán

Rékasi látszólag kicsattanó jókedvvel fogadta az érdeklődőket a színház évadnyitóján, a mosoly mögött azonban látszott rajta, hogy még mindig komoly fájdalmakkal küszködik. A lába motorbalesete során hét helyen tört el, ám eddig csupán egy forrt össze. Mint ismeretes: Rékasi június 30-án szenvedett súlyos motorbalesetet. A lábtörések mellett komoly medencesérüléseket is szenvedett. Állapota annyira súlyos volt, hogy napokig lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. A színész három hónappal később így beszél a történtekről.


– Nem emlékszem a balesetre és azt követő időszakra sem. Körülbelül három hét kiesett az életemből, de már nem rágódom a múlton, csak a jövőre koncentrálok.  Úgy gondolom, hogy a Jóisten nagyon vigyázott rám. Csapódhattam volna egy falnak is, és akkor nem valószínű, hogy életben lennék. Nekem most erre kell koncentrálnom, hiszen még dolgom van az életben – mesélte a Lokálnak Rékasi. –  A gyerkőceim most a legfontosabbak! A lányom már nagyon jó úton van, a 14 éves fiamat azonban még nevelnem kell és terelgetni, hogy boldog élete lehessen. Úgy érzem, a fiam miatt hagyott életben a Jóisten!

Rékasi heteken belül visszatérhet a munkába, bár a legközelebbi kontrollt még meg kell várnia. A jobb lábára továbbra is nehezen tud ráállni, törései pedig nagyon lassan gyógyulnak, ami igencsak megnehezítené az egész napos próbákat és az esti előadásokat.


– Négy lábon vagyok még – viccelődött a színész. – Szeptember 25-én, éppen a születésnapomon lesz a kontrollvizsgálatom, ahol az orvosaim eldöntik, hogy megkezdhetem-e a rehabilitációt. Ez attól függ, hogyan indul el a csontosodás. A combcsontomat csövek és drótok helyettesítik, van olyan testhelyzet, hogy két csontom „köszönő viszonyban” sincs egymással. Az ugrócsontom és a bokám is sérült, deréktól lefelé összesen hét törésem van, abból hat eleven, vagyis még nem gyógyult meg – mesélte.

Rékasi Károly Pikali Gerda A József Attila színház évadnyitója  (Fotó: Máté Krisztián)

Gerda minden pillanatban készenlétben áll, ha szüksége van valamire Karinak.

A színésznek súlyos balesete miatt több munkát is le kellett mondania, amiket lehetett, azokat pedig csúsztatta, többek között a Boldogság című színdarab munkálatait, amelyben kedvesével, Pikali Gerdával játszanak együtt. A darab szereplőinek sorsa számos ponton összecseng az őket alakító színészpáréval.

– Mindketten megkaptuk az újabb lehetőséget, ahogy a darab szereplői is. Olyan kérdések merültek fel bennem a témával kapcsolatban, hogy a régi kapcsolatod és a régi életed mit ad? Képes vagy újrakezdeni, ha igen, hogyan?  – Nos ezekre a kérdésekre keressük majd a nézőkkel a választ a színpadon.

Kapcsolódó Cikkek