2020. február 22., szombat
Gerzson

Belföld

Rogán: ki kell hirdetni a válsághelyzetet

A Fidesz frakcióvezetője szerint a lehető leggyorsabban ki kell hirdetni a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet; Rogán Antal erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt kedden reggel, órákkal azt követően, hogy hatályba lépett az e kategóriát bevezető jogszabály-módosítás.

“Az elmúlt hetek egyértelműen rámutattak arra, hogy rendkívüli migrációs veszélyhelyzet van Magyarországon és értelemszerűen az Európai Unió többi országában is” – fogalmazott, hozzátéve, “meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyek segítik megvédeni az országhatárt”.


Horgos, 2015. szeptember 15. Rendőrök a magyar oldalon a régi Horgos-Röszke határátkelőhelynél 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások. MTI Fotó: Mohai Balázs

Horgos, 2015. szeptember 15.
Rendőrök a magyar oldalon a régi Horgos-Röszke határátkelőhelynél 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások.
MTI Fotó: Mohai Balázs

A politikus megjegyezte: sokat kell még várni, mire kiderül, hogyan működik a határzár és az érintettek mennyire fogadják el ezeket az intézkedéseket, ugyanakkor azt hangsúlyozta, a kormány több mint egy hete folyamatosan tájékoztatja az új szabályokról a Magyarország felé tartó migránsokat.

“Bebizonyosodott az elmúlt hetekben, hogy Orbán Viktornak igaza van, hiszen ő hónapok óta hangoztatja, hogy ha nem tudjuk megvédeni a schengeni határokat, akkor Európában belül fognak felemelkedni a határok” – jegyezte meg Rogán Antal, aki ezért a legfőbb feladatnak a külső határok védelmét említette.

Kapcsolódó Cikkek