EUR: 334,71 Ft
CHF: 314,61 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Aktuális

Sokba fájt a magyar–román a rendőrségnek

Egy-két pofonnal indult, aztán valóságos pusztításba torkollott a Románia elleni labdarúgó-mérkőzés körítéseként „megrendezett” szurkolói rendbontás. A leltár elkészült: nem csak a belvárosban és a Planetárium épületén, a rendőrség költségvetésében is súlyos nyomokat hagyott a balhé.

Magyarország, Románia, szurkolók, rendbontás, drukkerek (Fotó: MTI)

Nem túl hálás közönség (Fotó: MTI)

A rendőrségnek 223 millió forintjába került a szeptember 4-i Magyarország–Románia futballmérkőzés – közölte a Lokál érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Ebből 167 millió forintot a mérkőzés konkrét biztosítása emésztett fel, amelynek jelentős részét a személyi juttatások és az ehhez kapcsolódó adók és járulékok tették ki. Arra a kérdésre, hogy összesen hány rendőr teljesített szolgálatot a sporteseménnyel összefüggésben, a rendőrség biztonságkockázati okokból nem kívánt válaszolni, csupán annyit közöltek, hogy a „szükséges erőkkel” vonultak fel. Így nem derült ki, hogy egy főre lebontva mekkora költséget jelentett a rendkívüli vezénylés.


Az viszont igen, hogy a rendőrökre támadó kemény mag mekkora kárt okozott: az előzetes becslések szerint a rongálás értéke elérte az 56 millió forintot. Az ORFK lapunkat ennek kapcsán arról is tájékoztatta, hogy ezen összeg magában foglalja a rendőrségi gépjárművekben (22 darab) okozott sérülések, az informatikai és az egyéb rendészettechnikai eszközök hibáinak, valamint a ruházati felszereléseknek a javítását.

Mint ismert, a két héttel ezelőtti válogatott meccs apropóján csütörtök és péntek éjjel is összecsaptak a szurkolók a rendfenntartó erőkkel, előbb a belvárosban, később pedig a mérkőzés helyszínének közelében randalíroztak. Az atrocitások során 23 rendőr sérült meg és közel hetven személyt állítottak elő. Közülük öt esetében börtönbüntetést szabott ki az első fokon eljáró bíróság.


Kapcsolódó Cikkek