EUR: 338,69 Ft
CHF: 318,94 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XIX.kerület

Strandsportban a legnagyobbak lettünk

A tavalyihoz képest az idei nyáron többen látogattak el a Kispesti Uszodába. Ugyan a szabadtéri medence továbbra is hiányzik és a büfékérdés sem megoldott, a strandröplabdapályák építése megdobta a bevételeket.

strandröplabda pálya Kispesti uszoda, sport (Fotó: Máté Krisztián)

A strandröpisek már belakták az új pályákat (Fotó: Máté Krisztián)

– Az időjárás kegyes volt hozzánk – mondta lapunknak Tóth András, a Kispesti Uszoda vezetője, amikor arról kérdeztük, sikeres volt-e a nyári szezon. – Ennek is köszönhetően tavalyhoz képest szépen nőtt a látogatók száma. Természetesen a szolgáltatások bővülése is hozzájárult a forgalmas strandszezonhoz. A már meglévők mellé újabb strandröplabdapályák épültek, ami növelte a látogatottságot. Ezt elsősorban a „profik” vették igénybe, több bajnoki fordulót is bonyolított nálunk a röplabdaszövetség. A pályákat baráti társaságok és cégek is igénybe vették. Jelenleg öt pályánk van, de további három létrehozható a szomszédos iskola kertjében. Így nyolc pályánkkal az ország legnagyobb strandsportlétesítménye vagyunk.


Az intézményvezető a jövőbeni fejlesztésekről elmondta, most a beltéri területre összpontosítanak.

– Lecseréltük a szaunák közti dézsát élményzuhanyra és további fejlesztések következnek. A gépházban szivattyú- és csőcsere lesz, ami nem látványos, de szükséges, mert megkönnyíti a friss vízzel való ellátást. Ami a kinti részt illeti, idén már nem, de jövőre megvalósulhat, hogy három strandröplabdapályát befedünk, azaz időjárástól függetlenül bármikor használhatóak lesznek.


Az emberek leginkább a szabadtéri medencét hiányolják, ha a Kispesti Uszoda szóba kerül.

19 ker uszoda, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Csak fedett medence van a Kispesti Uszodában (még) (Fotó: Máté Krisztián)

– Évek óta terítéken van, idén nem fért bele az önkormányzat költségvetésébe, de nincs elfelejtve a projekt. Tervezés alatt áll, pontosan hova, mekkora medence kerülne a napozórészére.

Tóth András kérdésünkre elmondta, a büfé továbbra sem megoldott, az uszoda aulájában az elmúlt három évben négyen is üzemeltették, de egyiküknek sem volt rentábilis, és felmondták a szerződést. Amíg erre nem születik megoldás, addig ott vannak az ital- és ételautomaták. Az utcai pavilonsor megoldást jelenthet a strandolóknak, ha vásárolni szeretnének, egyelőre azonban ki kell menniük az utcára, és onnan kell megközelíteniük a boltokat. – Tárgyalásokat folytatunk az üzemeltetőkkel, hogy a jövő nyárra legyen a boltoknak strandra nyíló bejáratuk is – tette hozzá Tóth András.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.