EUR: 338,43 Ft
CHF: 318,97 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb III.kerület

Támogatásokról is döntött a testület

Hatvannál is több napirendi pontról döntöttek a képviselők a múlt csütörtöki, első őszi ülésnapon. Az óbudai önkormányzati testület ennek értelmében újratárgyalja az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló rendeletet, de jóváhagyták például a törökországi Isztambul Avcilar önkormányzatával aláírt együttműködési szándéknyilatkozatot is. A megállapodás a tervek szerint a kultúra, a sport, az egészségügy témakörét és az üzleti, vállalkozói területeket érinti.

közgyűlés, testület, Óbuda, ősz (Fotó: Óbuda.hu)

Hatvannál több napirendi pontot tárgyaltak meg

Megüresedett vezető tisztségek megpályáztatásához is zöld utat adtak a képviselők. Ennek megfelelően lehet jelentkezni a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény jövő januártól megüresedő igazgatói munkakörére, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezetői pozíciójára vagy az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetői beosztására is.


Jó hír, hogy a kerület továbbra is támogatja a nemzetközi számítógép-kezelői jogosítvány (ECDL) megszerzésének programját, ezért ismételten magára vállalja az ebben részt vevő óbudai diákok regisztrációs díját. A 2015/2016-os tanévben az informatikai képzésre vágyó nyugdíjasok is jogosultak erre a kedvezményre.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.