EUR: 362,41 Ft
CHF: 342,40 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Telefonon beszélt Angela Merkel és Orbán Viktor

A migrációs válságról folytatott telefonbeszélgetést Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök – közölte szombat este Berlinben Georg Streiter helyettes kormányszóvivő.

A kancellári hivatal honlapján megjelent közlemény idézte a helyettes szóvivőt, aki hangsúlyozta: a német kancellár és a magyar miniszterelnök egyetértett abban, hogy mind Magyarország, mind Németország betartja európai kötelezettségeit, beleértve a dublini megállapodásból származó kötelezettségeket.


Angela Merkel és Orbán Viktor egyetértett abban is, hogy a menekültek szombati továbbutazására a magyar határon kialakult szükséghelyzet alapján került sor, és – mint azt már előző nap hangsúlyozták – kivételes esetet jelentett – olvasható a közleményben.

Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok

Az M1 helyszíni tudósítója szerint az állomáson maradt menekültek feszült hangulatban várják a következő, a határ irányába tartó vonatokat. A peronon tartózkodókat rendőrsorfal védi a más irányba tartó szerelvényektől.

A Keleti pályaudvarról később elindult néhány száz, majd később szintén mintegy ezer fősre bővült csoport a Déli pályaudvar felé vette az irányt, ahol szintén vonatra szálltak, vagy várakoznak.

A reggel Bicskét elhagyó migránsok Tatabányán kapaszkodtak fel egy Hegyeshalom felé tartó szerelvényre.

A vámosszabadi befogadó állomásról ugyancsak reggel induló migránsok Károlyházán várnak a Hegyeshalom irányába haladó vonatokra.

Hajnal óta a debreceni nyílt befogadó tábort is tömegesen hagyják el a bevándorlók, akik egész nap, több vonattal indultak Budapestre.

Kapcsolódó Cikkek