2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XXI.kerület

Teller Edére emlékeztek

Koszorúzott Teller Ede szobor.

Fotó: Keresztesi Balázs

Teller Ede halálának évfordulóján (2003. szeptember 9.) a róla elnevezett út mellett felállított szobornál a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző helyezték el a megemlékezés koszorúját. A világon elsőként Csepelen neveztek el közteret a világhírű tudósról. Németh Szilárd 2013-ban kezdeményezte az elnevezést, valamint a mellszobor állítását, mely a Teller Ede út mellett áll.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.