2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb IV.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Térkép az akadálymentes Budapestről

Budapest, 2006. december 4. Egy kerekesszékes mozgáskorlátozott a budapesti Szépművészeti Múzeum 40 millió forintos állami támogatásból létrehozott, akadálymentes liftjében. A múzeumban mintegy kétszáz mozgáskorlátozott látogatót fogadtak, akik a Van Gogh-kiállítást tekintették meg. MTI Fotó: Kollányi Péter


MTI Fotó: Kollányi Péter

Elkészült Budapest akadálymentes mobil turistatérképe. Bodó Péter, az alkalmazás fejlesztője elmondta: a kerekes székkel közlekedők mozgását könnyíti meg az alkalmazás, amely az egyes helyek akadálymentességét mutatja be színsémákkal, az oda vezető utakkal, járdákkal, gyalogátkelőkkel együtt. A fejlesztés azért számít világújdonságnak, mert ez az első, ahol az automatikusan mérhető adatok rögzítésével együtt a térkép is bővül.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárulhat az akadálymentes turizmus élénkítéséhez is. 

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.