EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Thomas Doll: Inkább hét győztes, mint hét vesztes meccs után menjünk Újpestre!

Újpest-Ferenváros. Nem mindennapi mérkőzés a labdarúgó bajnokságban. Ráadásul a Fradi  a hétvégén rég nem látott sorozattal, 100 százalékos teljesítménnyel érkezik a Megyeri útra, ám a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll szerint ez egyáltalán nem jelent terhet játékosai számára.

– Inkább hét győztes, mint hét vesztes mérkőzés legyen a hátunk mögött – mondta Thomas Doll, aki hozzátette, a csapat lendületében nem okozott törést, hogy az Eb-selejtezők miatt két hét szünet volt a bajnokságban, és örül annak, hogy a válogatottnál lévő játékosok egészségesen tértek vissza.


Ferencváros

A Ferencváros felkészült a derbire (Fotó: a szerző felvétele)

 

Böde Dániel: Az első gól döntő lehet

A góllövő listát vezető Böde Dániel is várja a rangadót, de előre nem tudja megmondani, hogy a pozícióharc, vagy a lendületes támadások lesznek-e majd döntőek.
– Úgy gondolom, hogy labdavesztés után mindkét csapat visszább húzódik majd. Mindkét variáció benne lehet majd a pakliban, de amelyik csapat megszerzi a vezetést óriási előnybe kerül, mert az majd kontrázhat és ez hatalmas előny lehet. Viszont, mindkét szituációra megfelelően kell készülnünk. Ami a bajnokságot jelenti: még nem beszélünk bajnoki címről, hiszen mindig csak a következő meccsre koncentrálunk.

 

– Ma volt az első olyan tréning, amikor minden csapattag edzeni tudott, de szerencsére profi játékosokkal vagyunk körülvéve, így a fejben való átállás gyorsan megtörtént. Erre azért van szükség, mert a válogatott más játékrendszerben játszik, mint mi.

Thomas Doll hozzátette, örül, hogy Gera Zoltán sérülése után újra játszani tudott a nemzeti csapatban, azt meg kifejezetten jó dolognak tartja, hogy egy olyan tehetséges játékos, mint Nagy Ádám, bemutatkozhatott a válogatottban.


Radó András: Biztos nem fognak szeretni Újpesten

Nyáron sokáig úgy nézett ki, hogy Radó András Újpestre igazol, aztán végül a Ferencvárosnál kötött ki.
– Felkészültem rá, hogy nem fognak szeretni Újpesten, de ez természetes is, ráadásul a Haladás játékosaként sem én voltam az újpesti szurkolók kedvence – mondta a támadó. – Ettől függetlenül nagyon szeretnék gól lőni, de nem az a lényeg, hogy ki lesz a gólszerző, hanem az, hogy a csapat sikeres legyen.

– Sajnos nem láttam Ádám játékát, mert Németországban voltam, és ott nem közvetítette a televízió a mérkőzést, de mindenképp szeretnék Bernd Storck kapitánnyal telefonon beszélni. Ahogy a visszajelzéseket hallottam, nem volt gond Ádám játékával.

 

Mint ahogy Bozsik Péter a Lokálnak nyilatkozta, a Ferencváros képes lehet veretlenül megnyerni a bajnokságot, ám Doll nem tekint ennyire előre.
– Örülök, ha egy volt szövetségi kapitány ezt gondolja a csapatról, de ez nem foglalkoztat minket annyira. Mi minden ellenfelet tisztelünk, de minden csapat ellen a saját játékunkat akarjuk játszani. Így van ez az Újpest ellen is. Tudjuk, hogy ellenfelünk kerete a nyáron megváltozott, azzal is tisztában vagyunk, hogy a dobogóra vágynak, és le akarnak majd győzni minket de nekünk nem azzal kell foglalkozni, ki játszik náluk, hanem azzal, hogyan múlhatjuk őket felül.

Kapcsolódó Cikkek