EUR: 335,50 Ft
CHF: 315,65 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Újabb elképesztő teóriák Gyurcsánytól

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint kedden Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, “minden bizonnyal a miniszterelnök” utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva.

Mielőtt tovább folytatnánk azzal, miket mondott Gyurcsány Ferenc pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, vessünk egy pillantást a Blikk videójára, mely a keddi események kezdetét vágatlanul mutatta be:


Gyurcsány Ferenc az előadásán úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök “tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást”. Gyurcsány szerint a röszkei határra “boldog és ünneplő tömeg” érkezett, melyet “minden előzetes figyelmeztetés nélkül támadtak meg”.

Bár a DK elnöke konkrét bizonyítékokat ígért a sajtótájékoztató előtt, de semmilyen eddig nem látott felvételt nem tudott bemutatni. A bizonyítékként levetített képsorokon – az Al Jazeera tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételei – semmilyen, az általa megfogalmazott vádakra utaló képek nem voltak láthatók.

A kormány által bemutatott felvételek – mondta – azt követően készültek, hogy a rendőrök visszaszorították a menekülteket a senki földjére, újra bezárják a kapukat és “pár tucat fiatalember” elfogadhatatlan módon erőszakos cselekményeket követ el.

Kapcsolódó Cikkek