EUR: 339,23 Ft
CHF: 318,32 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Belföld

Újabb mutyi a szocialistáknál

A józsefvárosi Fidesz szerint – csütörtöki sajtóhírek alapján – hangfelvétel bizonyítja, hogy a szocialisták józsefvárosi szervezeténél lenyúlják a pénzeket, mindenféle fekete kasszát és forradalmi kasszát működtetnek, hamis számlákat gyártanak és feketén foglalkoztatják embereiket.

A nagyobbik kormánypárt józsefvárosi szervezetének MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mindez az MSZP kerületi elnökének, önkormányzati képviselőjüknek, Komássy Ákosnak a tudtával történik.


Mint írták, várják Komássy Ákos válaszát arra, “mennyi pénzt nyúltak le? honnan volt a feketepénz? kik vettek részt a csalásban? Arra is kíváncsiak, ha saját pártjának pénzét is elcsalja és lenyúlja, hogyan bízhatnának rá a józsefvárosiak közpénzeket? Az ellenzéki párt fővárosi szervezete csütörtökön az MTI-vel azt közölte: azonnali vizsgálatot tart az MSZP Budapesti Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága a párt józsefvárosi kerületi szervezetének gazdálkodásáról.

A Magyar Idők csütörtöki számában azt írta, birtokába került egy februári hangfelvétel az MSZP VIII. kerületi szervezetének tanácskozásáról, amelyen részt vett Katona Tamás pártigazgató is. A hangfelvételen a lap beszámolója szerint Komássy Ákos kerületi elnök azt mondja, hogy a szervezet “feketekasszájából” finanszírozták 2014-ben azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni; példaként személyi, illetve bizonyos kampánykiadásokat említett.

Az ügy már az MSZP sokadik korrupciós botránya, Hagyó Miklós és Simon Gábor esete is hasonlóan gyanús pénzügyekkel indult. A cikk szerint a hangfalvételen elhangzik egy “járulékoktól és egyebektől mentesítve futott a történet” mondat is, mely alapján az adófizetés elmulasztása is erősen felvetődhet.

Kapcsolódó Cikkek