2020. február 18., kedd
Bernadett

Program

Újabb világhírű rendező a Jameson CineFesten!

A 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik nagy meglepetése, hogy itt lesz látható először Magyarországon Gaspar Noé legújabb botrányfilmje, a Szerelem. A rendező a fesztivál vendége lesz, ahol személyesen mutatja be szombat este a filmjét, valamint közönségtalálkozón is részt vesz.

Gaspar Noé a 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál zárógálája, a díjak nyerteseinek kihirdetése után mutatkozik be a fesztivál és a gála vendégeinek, amely rendhagyó lesz a fesztivál történetében. Ezután 21 órakor kerül sor a Szerelem című alkotásának bemutatójára, amely után a közönség kérdezheti is a rendezőt a filmről.


A Szerelem a botrányfilmes Gaspar Noé legújabb alkotása, amelynek világpremierje a Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, Visszafordíthatatlan, és Enter the Void. A Szerelem című filmben explicit jelenetek sorával mesél egy szerelmi háromszögről, azon belül pedig egy fiú és egy lány szerelmére, annak érzelmi hullámvasútjára koncentrál. Noé a szexualitást és érzelmeket saját bevallása szerint is azért explicit tartalommal, szexjelenetek használatával mutatja be, mert szándéka volt, hogy valódi szerelmesfilmet készítsen, amelyben a szeretett felek között nem tabu beszélni nyíltan a szexről, fantáziákról és vágyakról.

A Szerelem csütörtökön és szombaton lesz látható Miskolcon, országos mozibemutatója szeptember 24-én lesz. A fesztiválon 3D vetítést és 2D vetítést is tartanak a filmből!

Kapcsolódó Cikkek