EUR: 335,61 Ft
CHF: 315,85 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb IX.kerület

Újra kinyitott a Planetárium

Bár a Planetárium bejelentette, hogy bizonytalanná vált a szeptember 14-re tervezett újranyitása, mert a szeptember 4-i Magyarország–Románia Európa-bajnoki selejtező után súlyosan megrongálták az épületet a rendbontók, de végül sikerült nyitásra alkalmassá tenni. A Planetárium közleménye szerint az ultrák szétszedték az épület lépcsőit, majd annak köveivel dobálóztak, a biztonsági berendezéseket szétverték, a kamerákat és az antennákat használhatatlanná tették. A garázdák hatalmas, még fel nem mérhető károkat okoztak az intézménynek, Magyarország egyetlen nagy planetáriumának – hangsúlyozták.
    Mint hozzátették, a Planetárium főbejárata előtti terület csupa üvegszilánk volt, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfították, melyeket a múlt hét csütörtökén sikerült eltávolítani. 

Planetárium, rongálás, ultrák, huligánok

Planetárium, rongálás, ultrák, huligánok

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.