EUR: 339,65 Ft
CHF: 319,53 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Ultrák balhéztak a meccs után

A döntetlennel végződött magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után is folytatódtak a rendőrök és a huligánok közti összecsapások. A rendőrök késő este lovasrohammal kezdték el kiszorítani a zavargókat a Groupama Aréna környékéről.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: a rendőrök először sorfalat álltak és elkezdték a Kőbányai út irányába kiszorítani az ultrákat.


A Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton a randalírozók közlekedési táblákat, szemeteseket, betondarabokat dobálták a rendőröket. A rendőrök ismét bevetettek ellenük vízágyút, könnygázt is. A könnygáz egy részét a szél a stadionból kijövő békés szurkolók felé fújta.

A rendőrség vízágyús autója, amelyet randalírozók ellen vetettek be a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a mérkőzés után 2015. szeptember 4-én.

A rendőrség vízágyús autója, amelyet randalírozók ellen vetettek be a Magyarország – Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a mérkőzés után 2015. szeptember 4-én.

A zavargások során többen megsérültek, őket mentők vitték el a helyszínről. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI megkeresésére annyit közölt: valóban sok sérültet vittek kórházba, de pontos adatokat csak későbbre ígértek. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt mondta: a körútnál áll egy 1-es villamos, amelynek több ablakát kitörték.

Randalírozók a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a a mérkőzés után  2015. szeptember 4-én.

Randalírozók a Magyarország – Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a a mérkőzés után 2015. szeptember 4-én.

A rendőrök késő este lovasrohammal kezdték el kiszorítani a zavargókat. A rendbontók többsége elhagyta a helyszínt. Ugyanakkor továbbra is erős a rendőri jelenlét. Mindeközben a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását. Üvegtörmelékeket, vasoszlopokat, faágakat szednek össze. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai több vérző fejű embert láttak el.

Kapcsolódó Cikkek