2020. február 26., szerda
Géza

Életmód

Unod a lovaglást? Pattanj szamárra!

Királyhalom, 2015. augusztus 30. A szamaragolás versenyszám egyik résztvevője a vajdasági Királyhalmon 33. alkalommal megrendezett szamárversenyen 2015. augusztus 30-án. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Meg ne húzd a szamár farkát!
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Az idei nyárzáró rendezvények vitathatatlanul egyik legötletesebb és legkülönlegesebb eseménye a szamárverseny volt, amelyet idén is a királyhalmi helyi közösség szervezett. A csapatok különböző megmérettetéseken vehettek részt: volt itt gumicsizma-dobálás, kötélhúzás és természetesen szamaragoló és fogathajtó verseny is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  A katolikus hagyomány szerint húsvét mozgó ünnep, ezért minden évben máskor ünnepelik. A böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. Az idén február 26-án vette kezdetét a húsvétot megelőző 40 napos böjt.

 • Erre jó a keserűsó

  Erre jó a keserűsó

  Nem minden só nátrium-klorid. A keserűsót is ehhez sorolja a közvélemény, azonban itt a magnézium sójáról van szó.

 • Le a foltokkal!

  Le a foltokkal!

  A környezettudatosan élők keresik a megoldásokat, hogyan lehet környezetbarát módon megoldani a szőnyegre került foltok kitisztítását.

 • Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Amint Kína egészségügyileg kockázatmentes ország lesz, megkezdheti a munkát a magyar artista osztály Pekingben – jelentette be Kovács Gábor Dénes képzési igazgató annak apropójából, hogy nemsokára elindul a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ programja, amelyben állami ösztöndíjjal, magyar artistaképző osztály indul Pekingben.