EUR: 338,10 Ft
CHF: 318,44 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIII.kerület

Utcabállal kezd a József Attila Színház

Utcabállal kezdi az évadot a József Attila színház szeptember 19-én. Mint azt Nemcsák Károly igazgató elmondta, a Színházak éjszakáján a Helyet az ifjúságnak című zenés vígjáték bemutatója is várja a közönséget a kulisszajárás és koncertek mellett.

Budapest, 2015. szeptember 9. Fehér Anna színművész, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Verebes István rendező (b-j) beszélget a színház évadnyitó sajtótájékoztatója előtt 2015. szeptember 9-én. Jobbra Balázs Ferenc (Balázs Fecó) Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fehér Anna színművész, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Verebes István rendező a színház évadnyitó sajtótájékoztatóján (Fotó: Illyés Tibor/mti)

Nemcsak hozzátette, az új évadban több bemutatóval is készülnek, de két állandó tárlatot is megnyitnak: fotókiállítást terveznek a 110 éve született Ráday Imre és a tavaly elhunyt Sztankay István emlékére, emellett időszakos tárlaton ismerhetik meg az érdeklődők Szabó-Sipos Barnabás, Szabó Győző, Verebes István és Agárdi Gábor alkotásait. És természetesen folytatódik a Legendák nyomában és a Pódium délelőtt sorozat, valamint idén is megtartják az Ádámok és Évák ünnepét.


Nemcsák Károly kitért arra is, hogy 2016. január 31-én lejár a szerződése, de beadta a pályázatát, az illetékesek várhatóan e hónapban döntenek a kinevezésekről. Amennyiben a színház vezetőjeként folytathatja a munkát, az intézmény épületének további felújítását és közösségi tér kialakítását tervezi a jövőben. A fővárosi önkormányzat által támogatott felújítások között 2015 nyarán a nézőtér előcsarnokát, az aulát és a mosdókat hozták rendbe, emellett további – önerőből finanszírozott – beruházások is zajlanak, egyebek mellett az akadálymentesítés.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.