2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XXII.kerület

Várják a szomszédokat a piacon

Új piac Somorjai Csilla22

Somorjai Csilla saját készítésű kézműves portékáit kínálja

Szeptembertől új helyen vásárolhatnak régi kedvenc kereskedőiktől a Budafokon élők. A Szomszédok Piacára átköltözött kofák, hentesek és termelők a régi és az új vevőkre is számítanak a vasárnap délelőtt is nyitva tartó fedett vásártéren.

Csernyákné Rácz Erika 23, Szabó László 21 éve jár Budafokra piacolni. A két őstermelő a szabadpultos részen árulja idényzöldségeit és -gyümölcseit.


Új piac őstermelők22

Csernyákné Rácz Erika és Szabó László őstermelő idénygyümölcsei

– Szokjuk az új helyet és várjuk a régi vevőinket. Egy biztos, mi ide is ugyanazt a régi, megbízható minőséget hozzuk – mondták a Lokálnak. Mellettük ott árulja saját készítésű hűtőmágneseit, hajdíszeit és ékszereit Somorjai Csilla is. A néma kézműves mosolygósan és szeretettel kínálja portékáit. Ottjártunkkor fejezte be a napi bevásárlást a házitejtermék-boltban a 80. évében járó Somos Lajosné Matild.

Új piac tejtermék Matild nénivel22

Matild néni tudja, mi a jó

– Meg se tudom mondani, mióta járok hozzájuk. Ez a tej, a túró, a sajtok, mind olyan, hogy megszólal! Nekem elhiheti, sok mindent tudok, kereskedelmi ellenőr is voltam a kerületben. Kóstolja csak meg, ha nem hiszi! – biztatott nagyon határozottan Matild néni. A Serfőző és Társa húsboltban a házi szárazkolbászt és a libatepertőt teszteltük jóízűen.


Új piac Serfőző Laci22

Serfőző Laci személyesen fogadja a vevőket, és beszélget velük

– Már az első napokban is jöttek új vevők. Úgy látom, tetszik nekik ez a hely, mindenki kíváncsi is, aztán persze az áru minősége dönt, és az, hogy ragaszkodnak a régi, jól bevált ízekhez. Az sem egy utolsó szempont egy bevásárlásnál, hogy az új piacunkhoz tartozik 70 ingyenes parkolóhely is a közvetlen közelben – fejtette ki Serfőző László üzletvezető. Tóth Gáborné Icus őstermelő ötven évig járt a régi piacra, ő nagyon örül, hogy az idei őszön és télen már fedél alatt árulhat.

Új piac őstermelő Ica22

Icuka jól van az új helyén

– Most, hogy pakoltam kifelé, arra gondoltam: édes Istenem, végre nem fogok ázni-fázni, nem hordja a szél a szemembe a havat. Nagyon jó lesz itt nekünk! – állította Icus néni.

Révai Erzsébet 31 éve jár Vecsésről és hozza a savanyúságot a budafokiaknak.

– Anyósomtól örököltem a helyet, és most már itt van a fiam is, sőt remélem, talán megérem, hogy a 7 hónapos unokám folytatja itt a munkát, és viszi tovább a családi vállalkozást. Én bizony megsirattam a régi piacot, igaz, nem a helyet, hanem az elmúlt éveket, a sok-sok emléket, ami odaköt. Mostantól azonban itt folytatom, hiszen maradtam Budafokon, és a régi örömmel és lelkesedéssel készítem és hozom az igazi vecsési savanyút az ittenieknek.

Kapcsolódó Cikkek