EUR: 337,26 Ft
CHF: 316,71 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb

Vigyünk színt a szendvicsbe!

Az anyukák sokszor törik a fejüket, amikor kirándulásra vagy egy sima iskolai hétköznapra csomagolnak tízórait csemetéjüknek, milyen szendvicset készítsenek. Hogyan legyen ízletes és egészséges? Íme egy kis segítség!

Először is, válasszuk meg gondosan a pékárut. Lehetőleg korpás vagy teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből, kifliből készüljön a szendvics. A „kenőanyag” vaj vagy margarin helyett lehet padlizsán-, avokádó- vagy csicseriborsókrém, tzatziki vagy peszto is. Ha előző napról maradt bármilyen sült, vágjuk vékony csíkokra a szendvicshez, ha nincs, jöhet a felvágott.


– Az alapanyagok esetében fontos a jó minőség, így az is, hogy allergénmentesek legyenek, ne tartalmazzanak laktózt, szóját, illetve glutént – hívta fel a figyelmet a Lokál kérdésére Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője. – A vásárlók által legkeresettebbek az olyan hagyományos felvágottak, mint a párizsi, olasz vagy zala, de népszerű a füstölt-főtt tarja, a prágai sonka és a nyári turista is. Ezek a saját márkás termékeink – mint a Regnum, a Spar és az S-Budge – között is megtalálhatók, köszönhetően annak, hogy a kereskedelmi lánc saját húsüzemmel is rendelkezik.

Ne felejtsük ki a vékony szelet sajtot sem, majd jöhet a sok-sok zöldség. Néhány vékony szelet kaliforniai paprika, csíkokra vágott répa, uborka, cukkini, mangó vagy ruccola látványra is ízre is feldobja a harapnivalót, ráadásul vitaminban és antioxidánsban gazdaggá teszi. Ha így engedjük el csemeténket, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges és tápláló útravalót kapott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.