2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Életmód

40 évesen lett világbajnok Béres Judit

Két és fél évvel ezelőtt kezdett neki az aktív testedzésnek a korábban lakberendezőként tevékenykedő Béres Judit.  Ebben az időszakban viszont gyökeres fordulatot vett az élete és mára olyan testet sikerült magának összeedzenie a fitness modellnek, melyért huszonéves lányok ölnének.

beres_judit 2– Kis lépésekben kezdtem el, de már az elején rájöttem, hogy személyi edző nélkül nem lehet ugyanúgy űzni ezt a sportot, mint bármilyen más edzésformát. Gondoltam, hogy a legjobb mesterre van szükségem, így jutottam el Berkes Lászlóhoz. Felépítettünk egy edzés- és étkezési programot és egyre jobb kondiba kerültem. Közben viszont nagyon megtetszett ez a világ és végül Laci felvetette, hogy mi lenne, ha versenyeznék is. Tavasszal volt az első versenyem, azóta személyi edzőként is dolgozom- mesélte.


Judit idén, 40 évesen lett magyar bajnok, mindezt napi 2 óra edzéssel érte el. Véleménye szerint nem gond, ha egy nő kidolgozott izomzattal rendelkezik, mivel szerinte az ideális szépség ( ha létezik persze ilyen) nem az izomzattól függ, bár nem elhanyagolható!

– Szerintem az ideális külsejű nő látványa legyen egészséges . Aki nagyon vékony, az soha nem azt sugározza, hogy rendben van magával és a testével. Egy szálkás, csinosan izmos nő mindig is egyfajta szépség ideáll volt, amióta világ a világ. Érdekes, hogy manapság a szépségversenyeken sem a nagyon vékony hölgyeknek vannak a legjobb esélyeik, hanem a picit kerekebb szépségek – vélekedett Judit.


beres-juditSzámos hasonló korú nő keresi meg nap mint nap Juditot, aki kivétel nélkül mindenkit saját történetével ösztönöz arra, hogy merjen belekezdeni valami újba és látogasson meg egy termet.

– Szoktam olyan levelet kapni velem egykorú hölgyektől, hogy annyira inspiráló, amit elértem, hogy ráveszi magát arra, hogy ellátogat egy konditerembe. A velem egykorú nők egy része már anya és sokaknak maradt némi súlyfeleslegük és nem érzik magukat elég csinosnak. Kevesen tudják, de nagyon sok versenyző van, aki 1-2 gyerek után bajnoki címeket ért el, sőt szebbé válnak az edzéstől. Nekem még nincs gyermekem, de abszolút beleférne, ha úgy adódna. Fontos, hogy ha egy nő a gyerekvállalás előtt is sportol,  akkor sokkal jobban fog reagálni a várandósság és a szülési utáni időszakra is a teste.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkigazítás az irodában

  Sminkigazítás az irodában

  Munka közben is felfrissíthetjük a sminkünket és áldozhatunk a szépség oltárán. Íme, néhány tipp az irodai kozmetikára, hiszen a reggel elkészített sminkü bizony nem mindig bírja az egész napi gyűrődést.

 • Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Ma van  a nagyböjt első pénteke, a böjti időszak ebben az évben március 6-tól április 18-ig tart. Ez a negyven nap a bűnbánat és a megtisztulás időszaka a keresztényeknél, amellyel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra készülnek.

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.