EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Aktuális

A focisták is búcsút inthetnek az autóiknak

Messzire nyúlhat a Volkswagen körüli adathamisítási ügy, pláne ha valóban elkezdődik az érintett autók visszahívása. Itt vannak például rögtön a hazai futballklubok, amelyek közül vagy fél tucat kötött megállapodást a VW-importőr Porsche Hungáriával. Konkrétan az első osztályban érdekelt Diósgyőrről, a Debrecenről, a Videotonról, a Budapest Honvédról és a Puskás Akadémiáról, illetve az NB II-es Budaörsről és a futsalbajnokságban játszó Dunakeszi Kinizsiről van szó. Ezek az egyesületek a szponzori szerződés értelmében autókat, jellemzően VW típusúakat is kaptak a cégtől.

DVTK, Volkswagen, Porsche Hungária

 

A Porsche Hungária saját közléséből kiderül, hogy ezek a járművek nagy részben 1.6-os és 2.0-s dízelmotorokkal szereltek, vagyis éppen abban a kategóriában futnak, amelyek lebuktak, hogy nem valós adatokat közölnek a károsanyag-kibocsátásról. Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy a szóban forgó járművek is a visszahívás sorsára juthatnak. Az autókat jelenleg a játékosok és a szakmai stábok használják.


Lapunk megkereste a klubokat, egyrészt arra voltunk kíváncsiak, hogyan hat a botrány a Porsche Hungáriával aláírt együttműködésre, másrészt hogy mi történik az ennek keretében kapott autókkal. A 29 VW-val megdobott Debrecen – mint ahogy a Videoton (22 darab) és a Honvéd (nincs adat) is – üzleti titokra hivatkozva hárította el érdeklődésünket, a Puskás (nincs adat) és a Diósgyőr (26 db) pedig későbbre ígért választ. A Budaörs és a Kinizsi nem reagált.

Kapcsolódó Cikkek