2020. február 25., kedd
Mátyás

Külföld

A grizzly szájába dugta karját a vadász

Bedugta a karját a rátámadó grizzly medve szájába egy szarvasvadász, hogy öklendezést előidézve megrémissze és elijessze az állatot.

A 26 éves Chase Dellwo íjpuskával vadászott testvérével Choteau város környékén a montanai hegyekben szombaton, amikor egy szarvascsordát űzve szembetalálta magát egy hím grizzlyvel – adta hírül a Great Falls Tribune helyi lap.


Egy méterre volt a 180 kilogrammos állattól, amikor meglátta őt. Az állat aludt, és nem vette észre a vadászt, nyilván azért, mert a térség havas volt, esett az eső és nagyon erős szél tombolt – mondta Dellwo.

A vadász elkezdett hátrálni, ám a medve felébredt, rátámadt, ledöntve őt a lábáról és beleharapott a fejébe.


“Elengedett, de még mind rajtam volt, olyan hangosan üvöltött, amit még soha nem hallottam” – idézte fel Dellwo.

A medve megmarta a lábát, elkapta őt újra és a levegőbe repítette. Amikor újra támadott, a vadásznak eszébe ötlött egy korábbi történet, amelyet egy újságban olvasott.

“Emlékszem egy cikkre, a nagymamám adta a kezembe nagyon régen. Arról szólt, hogy a nagytestű állatoknak nagyon rossz a természetes reflexük az öklendezésre. Ezért jobb karomat ledugtam a torkán” – magyarázta.

Az egykoron olvasott tanács működött, a medve elengedte a férfit és elcsörtetett.

A vadászt testvére vitte kórházba. Összevarrták fejét és ellátták sebeit.

“Szeretném mindenkivel tudatni, hogy nem a medve a hibás. Ő ugyanúgy megijedt, mint én” – hangoztatta Dellwo.

Vadőrök közölték, hogy nem szándékoznak befogni vagy megölni az állatot, mivel az védelemből és nem támadó ösztönből cselekedett. “Ha meg akarta volna ölni a vadászt, megtette volna” – hangsúlyozta Bruce Auchly, a montanai hal és vadvédelmi szolgálat szóvivője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok gyerek megsérült! Szándékosan hajtott tömegbe a gázoló

  Sok gyerek megsérült! Szándékosan hajtott tömegbe a gázoló

  Szándékos volt a németországi Volkmarsenben hétfőn egy farsangi felvonuláson történt tömeges gázolás, a feltételezett elkövetőt elfogták, és eljárást indítottak ellene emberölési kísérlet gyanúja miatt – közölték a helyi hatóságok.

 • A nap képe: Rubik-Mona Lisa

  A nap képe: Rubik-Mona Lisa

  Rubik Ernő világhódító találmánya nem mindennapi alkotásra inspirálta a az Invader névre hallgató utcaművészt. A férfi  330 darab Rubik-kockából készítette el a világhírű Mona Lisa mását, amely most 480 200 euróért, vagyis kb.

 • Négyszáz kilós szobrot loptak

  Négyszáz kilós szobrot loptak

  Hatalmas veszteség érte Rio de Janeiro városát, ugyanis ismeretlen tolvajok elloptak egy négyszáz kilogramm súlyú, két méter magas bronzszobrot, ami Brazília első elnökének, Marechal Deodorónak anyját ábrázolja.