2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

A taxisoknak nem lesz jó

Érzi a reptéri utasforgalom növekedését a Főtaxi is – tudtuk meg a cég szóvivőjének a Lokál számára adott válaszaiból. A vállalat üzleti titokként kezeli, hogy teljes utasforgalmában mekkora részt jelentenek a reptérről a város felé irányuló transzferek, mivel azonban a Budapest Airport hivatalos szállítójáról van szó, feltétezhető, hogy a Főtaxi számára igen fontosak a Ferihegyről érkező utasok.

A gyorsforgalmi átépítése az ő munkájukat is könnyebbé teszi, a reptéri vasút viszont elviheti az utasaikat

A gyorsforgalmi átépítése az ő munkájukat is könnyebbé teszi, a reptéri vasút viszont elviheti az utasaikat

Mint ahogy az is, mennyire gyors és hatékony a közlekedés a reptér és a város között. Vízy András szóvivő úgy tájékoztatta a Lokált, hogy úgynevezett saját hibás balesete évek óta nem volt a cégnek, de természetesen őket is érinti, ami az úton történik. Dugó esetén a taxisok az adott szituáció figyelembevételével kerülőutakat választanak. Érdekelt bennünket, mi lesz a pörgő taxiórával, ha baleset miatt kell vesztegelnie a taxinak. Erre a következő választ kaptuk, hogy „ilyen esetben a főtaxisok a »felhasználóbarát« megoldást alkalmazzák”.


A gyorsforgalmi fejlesztése tehát megkönnyítheti a taxisok és a taxival utazók helyzetét is. De vajon veszít-e a Főtaxi azon, ha az új gyorsforgalmi út mellett gyors és kényelmes vasúti kapcsolat is létrejön a 2-es terminál és a belváros között? „Ez természetesen befolyásolni fogja az utasforgalom és a fuvarszám alakulását” – felelte kérdésünkre a szóvivő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Huszonkettedik évértékelő beszédét tartotta tegnap délután Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait.

 • Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

  Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

   Világszerte is példaértékű lehet a Nemzeti Hauszmann Program keretében megújuló budai Vár és az ahhoz tartozó épületek. Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését.

 • Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Az elmúlt évben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.