EUR: 335,47 Ft
CHF: 315,78 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb II.kerület

A zenével is az egészségünkért harcol a főorvosnő

Az egészségünkért zenéltek. A Törös Alapítvány a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott jótékonysági koncertet, amelynek bevétele a II. kerület lakosságának minél korszerűbb, hatékonyabb és színvonalasabb egészségügyi ellátását szolgálja.

Az alapítvány életre hívója és a koncert főszervezője, a 2010-ben a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett dr. Törös Edit, a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának reumatológus főorvosa köszöntötte a vendégeket, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a koncert létrejöttét. Beszédében a zene gyógyító erejéről szólt, és két jubileumra is felhívta a figyelmet. Idén százéves a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Magyar Védőnői Szolgálat, és 150 éve hunyt el a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác, ebből az alkalomból a 2015-ös esztendőt az UNESCO Semmelweis-évnek nyilvánította. A főorvos asszony zenészként is bemutatkozott az esten: Debussy Doctor Gradus ad Parnassum című művét és Bach C-dúr Preludiumát adta elő zongorán.


jótékonysági2

Láng Zsolt polgármester és dr. Törös Edit főorvos köszöntötte a jótékonysági est vendégeit

Láng Zsolt beszédében felelevenítette a főorvos által szervezett-rendezett Kapás utcai karácsonyi koncerteket is. A polgármester elismerő szavakkal illette a főorvos asszony fáradhatatlanságát, kifogyhatatlan energiáját, amellyel a jó ügyeket szolgálja. Bejelentette, hogy a II. kerület javaslatára Budapest főváros közgyűlése Törös Editet Budapestért Díjjal tüntette ki.

A Duna Szimfonikus Zenekar hangversenyén két nagyszerű szólista is szerepelt. Járdányi Gergely Liszt-díjas nagybőgőművész és a Junior Prima-díjas zongoraművész, Medgyesi Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.