EUR: 335,79 Ft
CHF: 315,55 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Extra

Ákos: Nem lehetek elég hálás

ákos_családKorszakalkotó klipet készített, nagykoncertre készül, elgyengül, ha a gyerekeiről mesél, és imádja a sci-fit – Kovács Ákossal beszélgettünk.

Az új klipje olyan, mintha a jövőben játszódna. Szereti a sci-fit?


Nagy, kamaszkori kedvencem a Szárnyas fejvadász, de mondhatnám akár az Alient is. Ridley Scott zseni! Egyszer volt alkalmam személyesen is találkozni vele: ültünk a kedvenc pesti éttermemben egy társasággal, és belépett egy ismerős férfi. Hirtelen nem tudtam, honnan ismerem, oda is biccentettem neki. Leült, és akkor tudatosult bennem, kit látok. Írtam remegő kézzel egy rövid angol nyelvű levelet, hogy végigkísérte az életemet és rajongó nézője vagyok a filmjeinek. Mondtam a pincérnek, hogy nem akarom zavarni, ezért csak akkor adja oda neki a levelet, amikor már elmentünk. Egy üveg jófajta pezsgővel is megtoldottam a küldeményt. De milyen a sors? Ő hamarabb végzett, és odajött az asztalunkhoz köszönetet mondani. Hatalmas élmény volt.

Biztos van, aki önnek ír remegő kézzel. Kap még szerelmes leveleket?


Nem, azt nem, ahhoz már öreg vagyok (nevet). 47 éves, négygyerekes szülőként furcsán is hatna az ilyen jellegű visszajelzés.

Nagykoncertre készül

Ákosra izgalmas és kimerítő hetek várnak. Új klipje speciális technikával készült: 360 fokban „körbenézhetünk”, akárcsak egy videojátékban. Még egyszer címmel jelent meg új albuma, december 16-án és 17-én pedig nagykoncertet ad a Budapest Arénában.

Negyvenhét évesen kevesen vallják öregnek magukat. Hiú embernek tartja magát?

Persze, mint minden férfi. Az az igazság, hogy soha nem értem, amikor dicsérnek. Nem esnek jól a bókok, természetellenesnek érzem. A koromat ugyanakkor nagyon is érzem. Ugyanazt a munkát csinálom, mint huszonéves koromban, és már nem bírom ugyanúgy.

Van, amit másképp csinálna?

Mindent lehetett volna másképp is csinálni, de akkor talán nem beszélgetnénk itt. Biztos előfordult, hogy megbántottam embereket vagy olyan jelet hagytam magam után, amit nem akartam. De igazán szerencsésnek érzem magam, mert lényegében nagy vargabetű nem volt az életemben. Persze ez nem mindig saját döntés, égi vezetés is van.

Nemrégiben azt mondta, a kislányával elmegy Rómába zarándokútra.

akos1Voltunk is, ráadásul Anna és én voltunk a legfiatalabbak. A nagylányom 13 éves, mindenki a csodájára járt, hogy milyen szép, megélt lelkiség dolgozik benne, milyen átéléssel viszonyul a hit kérdéseihez.

Azt mondják, bár egy család, mindegyik gyerek más-más egyéniség. Ez önöknél is így van?

A négy gyerek négy külön világ, mindegyikükre büszke vagyok. Marci 17 lesz most decemberben, kosárlabdázik. Az akadémiai előmenetelével kapcsolatban én érzékelek hiányosságokat, ő kevésbé. Annáról már esett szó, nyolcadikos, kitűnő tanuló, gimnáziumba felvételizik. Kata tízéves múlt, igazi vagány, aki ötödikesként kezdi megszeretni a tanulást, eddig csak a női dolgok érdekelték, babázott és öltözködött. Julika pedig öt múlt, ő egy külön történet, ennyi energiát még nem láttam senkiben: óriási színésznő, azt szoktuk mondani, hogy Dajka Margit-komplexusa van.

Az új album kapcsán említette, hogy a felesége tanácsokkal látta el. Könnyen elfogadja az esetleges kritikákat is?

akos2Úgy mondanám, hogy a feleségem egyben komoly vitapartnerem is. Józan, külső nézőpontból néz, csak akkor dicsér, ha tényleg tetszik neki a munkám.

Nemrég arról cikkeztek, hogy testőrökkel jár…

Ez igazán vicces. Nagykoncerteken természetes, hogy van biztonsági személyzet, de civilben, ahogy ez a félrevezető cikk írta, soha nem élnék ilyesmivel. Épp bevásárlás közben sikerült meglátnom a bulvárlap címlapját. Tök egyedül álltam egy zsúfolt áruház közepén, tele bevásárlókocsival. Körülnéztem, de testőr nem volt sehol…

Kapcsolódó Cikkek