EUR: 339,66 Ft
CHF: 319,53 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XXI.kerület

Autóval tilos a Duna-part

A Csepel Horgász Egyesület Borbély Lénárd polgármesternek címzett nyílt levelet küldött szerkesztőségünknek, melyben arról panaszkodnak, hogy az önkormányzat lezáratta a Duna-part egy szakaszát. A kerület válaszában úgy fogalmazott: a part kiszolgálja az autós horgászokat, de elsőbbséget ad a kerékpárosoknak, kocogóknak, sétáló családoknak.

Csepeli Duna-part (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kiépített, megvilágított sétány várja a kikapcsolódni vágyókat a Duna-parton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Csepel önkormányzata az autók elől lezáratta a Duna-part egy szakaszát.


– A tiltással gyakorlatilag a horgászok el lettek tiltva a vízparttól, mert lehetetlenné tették a horgászfelszerelések lejuttatását a vízpartra, melyeket súlyuknál és mennyiségüknél fogva kézben nem tudnak lecipelni – fogalmazott levelében a Csepel Horgász Egyesület, amely arra is kitért, több fordulóban sem lehet az autótól levinni a felszerelést, hiszen addig őrizetlenül marad az, amit már odavittek a partra. Hozzátették  azt is, hogy a horgászok is nagy örömmel vették, hogy folyamatosan szépül a Duna-part, és élhető, kellemesen látogatható, a horgászok által is használható pihenőhely lett a már elkészített szakasz.

Versenypálya napjainkban

A horgászok szeretnék, ha kocsival is megközelíthető lenne a part. A Csepel Horgász Egyesület levelében azt kéri, az önkormányzat tájékoztassa őket, miért zárták le a partszakaszt.

Borbély Lénárd polgármester szintén nyílt levélben reagált a felvetésekre.


„Ahogy azt az elmúlt öt évben tapasztalhatták, önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a kerület természeti értékeinek rendbetételére, fejlesztésére, megőrzésére. …Csak a Kis-Duna-parti sétány kiépítésére és közvilágítására 100 millió forintot költöttünk eddig. Ennek folytatása, második üteme most van tervezés alatt, amely szintén több tízmillió forintos kiadást jelent majd a volt Dagi csárdáig. És itt még nincs vége, hiszen a part teljes hosszán szeretnénk a sétányt kiépíteni. Ez mindösszesen 200-300 millió forintos beruházást jelent a Kis-Duna-part teljes szakaszán. Ebben nem szerepel a strand fejlesztése vagy a parkfenntartás, szemétszedés és a rendvédelem összege. Ezért érthető, hogy ilyen összegű beruházás nem azért készül, hogy a vízparton közvetlenül autók parkoljanak” – fogalmazott Csepel polgármestere. Borbély Lénárd hangsúlyozta, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők gond nélkül átmehetnek a Kis-Duna-parti útlezárásokon és lejuthatnak a partra.

Csepeli Duna-part (Fotó: Keresztesi Balázs)

A csepeli Duna-part 200-300 millió forintból újul meg
(Fotó: Keresztesi Balázs)

„A part tehát kiszolgálja az autós horgászokat, de kétségkívül elsőbbséget ad a kerékpárosoknak, kocogóknak, sétáló családoknak. Tudniuk kell, hogy a partfejlesztés távlati célja is ez. A felméréseink szerint ugyanis az autómentes parti sétány felel meg leginkább a csepeli polgárok igényeinek. Egy különleges játszóteret is szeretnénk ide építeni. Ahol pedig futkározó kisgyerekek vannak, nem jó, ha gépkocsik közlekedhetnek.”

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.