2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XIII.kerület

Az edzőváltás sem segített a Vasason

Ami a bajnokság előtt elképzelhetetlen volt, megvalósult. A Vasas FC vezetősége a múlt héten szerződést bontott Szanyó Károly vezetőedzővel és helyére Simon Antalt nevezte ki. Ám a csapaton az edzőváltás sem segített – legalábbis eddig.

Budapest, 2015. október 24. Simon Antal, a Vasas vezetőedzője az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Újpest FC - Vasas találkozón a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2015. október 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Simon Antal vereséggel mutatkozott be a Vasas kispadján (Fotó: mti/Illyés Tibor)

A képlet egyszerű: bár a Vasas közönségszórakoztató és támadó játékkal rukkolt elő, a legtöbb esetben vesztesként hagyta el a pályát. Mivel az első osztályú bajnokság 12. fordulója után kieső helyen állt, a vezetők a váltás mellett döntöttek: Szanyó Károly helyére így a múlt héten Simon Antalt nevezték ki.
– A közeget, a játékosokat ismerem, hiszen három hónapja együtt vagyok a csapattal – mondta az edzőváltás után a Lokálnak Simon Antal. – Csodaszer nincs a birtokomban, de mint minden edzőnek, nekem is van saját elképzelésem egy csapat felépítéséről, a játékról. Minden játékosnak elmondom majd, mit várok, mit szeretnék visszakapni az adott mérkőzésen. Bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk és a szerencse is mellénk áll.


Hozzá kell tenni, hogy Simon Antal fiatalon, 35 évesen, éppen a Vasasnál kezdte edzői karrierjét. Akkor Mezey György segítőjeként dolgozott a gárda sikeréért, és ez egy bajnoki bronzéremben mutatkozott meg. Simon aztán Zalaegerszegen, immár Bozsik Péter segítőjeként szerzett bajnoki aranyérmet, ám legnagyobb sikerének mégsem ezt, hanem az Egerrel elért 2011–2012-es NB II-es bajnoki címet tekinti.

A szakember hozzátette, a hitet csak a győzelem adhatja vissza. Egy edző mondhat bármit, ha nincsenek eredmények, fabatkát sem érnek szavai.


– Ha nem jönnek a pontok heteken keresztül, akkor a játékosok elveszítik önbizalmukat – mondta.

Nos, az edzőváltás óta nem túl sok sikerélményben volt része a csapatnak, hiszen előbb a Magyar Kupából esett ki a Vasas az NB III-as Nyíregyháza ellenében, majd a bajnokságban újabb vereség következett: a Megyeri úton az Újpest győzte le a piros-kékeket.

Budapest, 2015. október 24. Grúz Tamás, a Vasas (b) és Mbaye Diagne, az Újpest játékosa az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Újpest FC - Vasas találkozón a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2015. október 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Grúz Tamás itt még elfejeli a labdát Mbaye Diagne elől, az újpesti támadó aztán két gólt szerzett a Vasas ellen (Fotó: mti/Illyés Tibor)

– Az első félidőben  voltak gólszerzési lehetőségeink, talán még több is, mint ellenfelünknek, de ezeket nem tudtuk gólra váltani – mondta az Újpest elleni vesztes mérkőzés után Simon Antal. – Aztán Osváth Attila megsérült, és mivel belső védőnk, Pajovics még a Nyíregyháza elleni szerdai meccsen sérült meg, a védelmünk két alapembere esett ki. A második félidőben az Újpest sokáig meddő mezőnyfölényben játszott, ám a védekezésben elfogyott az energiánk. Úgy vélem, az első gól aztán el is döntötte a mérkőzést. Utána a második gólt jelentő megpattanó lövés már csak kegyelemdöfés volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.