2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XIII.kerület

Balázs Fecó betiltaná a playbacket

A Csiliben lép fel október 22-én Balázs Fecó. A Neoton, a Taurus és a Korál legendája egyéni előadóesteket tart, ahol a zene mellett sztorizgat is. Pesterzsébetre sokat járt régen, de nem fellépni.

Budapest, 2009. október 17. Balázs Fecó, a Korál együttes tagja előadja a Homok a szélben című egykori slágerét a Volt egyszer egy táncdalfesztivál! elnevezésű rendezvényen október 16-án, ahol az 1966 és 1972 közötti táncdalfesztiválok résztvevői léptek újra színpadra egy nosztalgia gálaműsor keretében, a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Mohai Balázs

Balázs Fecó magát kíséri zongorán
(fotó:MTI/Mohai Balázs

– A hetvenes években, még a Neoton zenekar tagjaként rendre a Közgázon játszottunk. Utána volt a Csiliben a Sámson együttes táncos-zenés estje, amelyen több barátom is játszott, sok zenész járt oda. Este tízkor kezdtek, és reggel négyre mindig meg is váltottuk a világot – mondta nevetve Balázs Fecó, aki most visszatér a XX. kerületbe. – Ötvenéves pályafutásom során talán ha egyszer léptem csak fel errefelé, remélem, jó kis buli lesz.


Mint mondta, tapasztalt előadóként vannak kötelező dalok, amelyek nem hiányozhatnak a műsorból. – A szóló-, a Taurus- vagy a Korál-klasszikusokat muszáj játszani. Mostani, Évszakok című előadóestemen időrendben haladok és mesélek is közben. Kicsit olyan ez már, mintha osztálytalálkozóra menne az ember, sok az ismerős arc, de már hozzák a gyerekeiket is.

A Csiliben tartandó koncert csak egy a sok közül a naptárban, az előadót folyamatosan hívják.


– Ennél nem is lehetnék boldogabb, minthogy azokra a dalokra, amelyeket évtizedekkel ezelőtt megálmodtunk, még most is van igény, pedig annyi minden változott ennyi idő alatt. Ma már inkább a ritmus világát éljük meg a bemondásokét. Hála a szövegírómnak, Horváth Attilának, oda kell figyelni a szövegeinkre, van mondanivalójuk. Amivel végképp nem tudok egyetérteni, azok a playbackes fellépések. Valaki elmegy, megnézi a nagy bálványt, akit csak megmutatnak neki, hogy lássa, de nem képes végigénekelni néhány dalt, majd elkéri érte a pénzt? Ezt szabályozni kellene, a közönséget ezzel átverik!

Már adventre is készül

Két-három évente adventi turnéra indul Balázs Fecó. – Katolikus, református templomokba, zsinagógákba megyek játszani. Természetesen kicsit más a program ilyenkor, líraibb dalokat is játszom és igazi klasszikusokat, Bach-, Liszt-műveket is előadok a decemberi-januári időszakban.

Kapcsolódó Cikkek