2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XIII.kerület

Bárki beleszólhat a közparkok felújításába

tájékoztató tábla

Több kerületi közpark mellett találkozhatnak ilyen információs táblával (Fotó: Fehér György)

A kerületben folyamatosan újítják fel a közparkokat – mindezt úgy, hogy a lakosokat is megkérdezik, mit szeretnének, hogyan nézzen ki a lakókörnyezetük.

A kerületi fenntartásban lévő közparkok, közkertek és egyéb zöldterületek kiterjedése több mind 800 ezer négyzetmétert tesz ki, ebből 410 ezer a lakótelepek között, illetve mellett terül el. Az önkormányzat igyekszik ezeket a területeket felújítani. A cél a közparkok, közterek és lakótelepi zöldfelületek vonzó, magas színvonalon fenntartott, biztonságos közösségi terekké fejlesztése és új közparkok létesítése, valamint a közparkok funkcióinak, berendezéseinek korszerű, az igényekhez igazodó kialakítása.


A felújításba, pontosabban a közterületek, parkok jövőbeli arculatának megtervezésébe pedig a lakosok is beleszólhatnak. Több helyre – legutóbb például a Tüzér utcai játszótérre vagy a Bessenyei parkba – olyan információs táblákat helyeztek ki, amelyek egyik felén a választható felújítások láthatók, a másik felére pedig bárki felírhatja, milyennek képzeli a területet a felújítás után.

Kapcsolódó Cikkek