2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Benedek Tibor az internetről tudta meg, hogy jelölték a Hírességek Csarnokába

Team Hungary néven Kásás Tamást, Benedek Tibort, Biros Pétert, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt, azaz a 2000 és 2008 között három olimpiai bajnoki címet szerzett magyar vízilabda-válogatott hat játékosát jelölték a nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába.

– Nagyon örültem, amikor meghallottam, nagy megtiszteltetés ez a jelölés – mondta a Lokálnak Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, aki elárulta, nem mindennapi körülmények között értesült az eseményekről. – Több vízilabdás oldal is megírta a jelölést, én is az egyik ilyenen olvastam. Az első pillanatban szóhoz sem jutottam a meglepetéstől. Persze tudom, hogy ez csak egy lehetőség, a végleges döntésig még sok idő van hátra, és azt is tudjuk, hogy sok más jelölt reménykedik abban, hogy bekerül a hírességek csarnokába.


Peking, 2008. augusztus 22. Benedek Tibor örül, miután a magyar válogatott 11:9-re legyőzte Montenegrót a férfi vízilabdatorna elődöntőjében a Jingtung uszodában, a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon. MTI Fotó: Illyés Tibor

Benedek Tibor Pekingben szerezte meg harmadik olimpiai bajnoki címét, 2008-ban (Fotó: mti/Illyés Tibor)

A döntést várhatóan november végén hozzák meg, a jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, nem mellesleg a háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya. A Hírességek Csarnokának tagja a vízilabdázók közül Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, idősebb Szivós István és Zólyomi András.

Kapcsolódó Cikkek