2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Berki Krisztián készen áll a világbajnokságra

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián bizakodva várja az október 23-án kezdődő glasgow-i olimpiai kvalifikációs tornász-világbajnokságot.

A sportoló vállműtétje miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, sőt a három héttel ezelőtti országos bajnokságon közbejött egy ideg-izom probléma, a világbajnokságon viszont lólengésben dobogón kell végeznie a riói kvótához.
– Örömmel mondhatom, hogy a vállfájdalmam szinte megszűnt – mondta ezzel kapcsolatban Berki Krisztián lapunknak. – A felkészülés végén már csak kisebb fájdalmat éreztem, ráadásul ennek semmi köze nem volt a tavaszi műtétemhez. Semmilyen gyakorlat végrehajtása nem okoz gondot, így mint minden világversenyen, most is az a célom, hogy két hibátlan gyakorlatot mutassak be. Ha ez sikerül, minden rendben lesz.

Nanning, 2014. október 11. A későbbi aranyérmes Berki Krisztián a nanningi tornász-világbajnokság férfi lólengésének döntőjében 2014. október 11-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Berki Krisztián tavaly ezzel a gyakorlattal megnyerte a világbajnokságot (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.