EUR: 325,76 Ft
CHF: 280,12 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Berki Krisztián készen áll a világbajnokságra

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián bizakodva várja az október 23-án kezdődő glasgow-i olimpiai kvalifikációs tornász-világbajnokságot.

A sportoló vállműtétje miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, sőt a három héttel ezelőtti országos bajnokságon közbejött egy ideg-izom probléma, a világbajnokságon viszont lólengésben dobogón kell végeznie a riói kvótához.
– Örömmel mondhatom, hogy a vállfájdalmam szinte megszűnt – mondta ezzel kapcsolatban Berki Krisztián lapunknak. – A felkészülés végén már csak kisebb fájdalmat éreztem, ráadásul ennek semmi köze nem volt a tavaszi műtétemhez. Semmilyen gyakorlat végrehajtása nem okoz gondot, így mint minden világversenyen, most is az a célom, hogy két hibátlan gyakorlatot mutassak be. Ha ez sikerül, minden rendben lesz.

Nanning, 2014. október 11. A későbbi aranyérmes Berki Krisztián a nanningi tornász-világbajnokság férfi lólengésének döntőjében 2014. október 11-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Berki Krisztián tavaly ezzel a gyakorlattal megnyerte a világbajnokságot (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.