EUR: 337,06 Ft
CHF: 317,79 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Bernd Storck: 50 százalék esélyünk van!

Mint tegnap kiderült, a magyar labdarúgó válogatott Norvégia ellen harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt. A pótselejtezőre készülő csapat szövetségi kapitánya tippelésre nem vállalkozott, de azt mondta, a csapat mindent megtesz majd a továbbjutásrét.

– November 12-éig nincs sok idő, ráadásul a válogatotthoz érkező játékosok mindig különböző edzettségi állapotban jönnek az összetartásra – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány, aki hozzátette, a szakmai stábra nem kisebb feladat vár, minthogy a hétfőn megérkezett társaságból csütörtökre csapatot gyúrjon.


Telki, 2015. október 19. Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszél a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában 2015. október 19-én. A magyar válogatott november 15-én a Groupama Arénában lép pályára a norvégok ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck már elkezdte a norvég válogatott feltérképezését (Fotó: mti/ Illyés Tibor)

– Tisztában vagyunk az ellenfél erejével, hiszen a keretükben három olyan játékos van, akik a Bajnokok Ligájában lépnek pályára, míg kilencen Európa-ligás csapatban szerepelnek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyjából negyed óra választotta el őket attól, hogy csoportelsők legyenek, hiszen a selejtezők utolsó fordulójában  Olaszországban vezettek, ám végül kikaptak, és lecsúsztak a pótselejtezős helyre. Már most folyamatosan gyűjtjük róluk az információkat, tudjuk, mit játszanak, mire számíthatunk tőlük. Erős, egységes csapatuk van, játékosaik pedig nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Általában négy védővel és négy középpályással játszanak, erre készülünk mi is, de az esélyekről nem tippelnék konkrétan. Inkább azt mondom, hogy ötven-ötven százalék sansza van mindkét válogatottnak a továbbjutásra. Jó ellenféllel szemben jó meccsre számítok.

34 éve nem győztük le Norvégiát
Ha a múltat nézzük, Norvégia ellen pozitív a mérlege a magyar csapatnak, hiszen 17 mérkőzésből  hetet megnyert, öt döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget a válogatott. Ám ha a közelmúltat nézzük, már árnyaltabb a kép, hiszen legutóbb 34 éve sikerült Norvégiát, nem mellesleg amikor legutóbb egy csoportban volt a két csapat, idegenben és hazai pályán is négy gólt rúgtak a norvégok.

Bár a válogatott a pótselejtezős helyezést három kapitánnyal (Pintér, Dárdai, Storck) érte el, a pótselejtező már csak és kizárólag a német szakember felelőssége.


– Nem nyomásként élem, éljük meg a pótselejtezőt, hanem esélyként. Ám ezzel az eséllyel akkor tudunk csak élni, ha visszatérünk a stabil alapokhoz. Az utolsó, görögországi mérkőzésen ezzel komoly gondjaink voltak. Norvégia magasabb szintet képvisel, mint mondjuk Románia vagy Feröer-szigetek, így sokkal szervezettebbnek, zártabbnak, koncentráltabbnak kell lennünk hátul, hogy eredményt tudjunk elérni.

Kapcsolódó Cikkek