2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Bernd Storck: Egy nagy család vagyunk!

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya győzelmet vár a pénteki, Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki mérkőzésen. Erről a mérkőzés helyszínen, a Ferencváros stadionjában beszélt a nemzeti csapat, mérkőzés előtti utolsó edzésén.

valogatottferoer (1)

Bernd Storck elárulta, Nikolics biztosan kezdő lesz holnap (fotó: szerző felvétele)

– Mindenki nagyon örül annak, hogy kinyíltak a kapuk, azaz a szurkolók bejöhetnek a meccsre, mert a játékosok megérdemlik, hogy drukkereket előtt játszanak – mondta Bernd Storck. – Az összes játékos tisztában van azzal, hogy a győzelemmel bebiztosíthatjuk a pótselejtezőt, ez a célunk.


A magyar kapitány ismét kiemelte, tudja, hogy a válogatott eddig a védekezésre fektette a fő hangsúlyt.
– Hogy mivel javítanánk a támadójátékunkat? Nos, ehhez több idő és több gyakorlás kell. A kísérletezésnek pedig nincs itt az ideje. Feröer kiváló csapat, kapitányuk már négy éve együtt dolgozik a játékosokkal, és ez meg is látszik: hihetetlenül sokat fejlődtek. Remekül futballoznak, ez már a kinti mérkőzésen is kiderült. Persze, ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Eddig a masszív védekezésünknek köszönhettük a pontjainkat, reméljük, hogy most a támadók hozzák majd a biztos győzelmet.

Bernd Storck szokásától eltérően egy dolgot elárult a holnapi kezdő csapatot illetően: Nemanja Nikolics biztosan ott lesz a kezdők között.
– Szerencsére sok jó formában lévő támadónk, sok választási lehetőségünk van. Nikolics kezdeni fog, azt viszont nem mondom el, hogy egy, kettő vagy három csatárral állunk-e fel.


Tőzsér Dániel elhagyta az edzőtábort, de nem kell sérülésre gondolni: a középpályásnak minden pillanatban megszülethet második gyermeke.  – Nincs ezzel gondom. Jól felkészült, és remélhetőleg még motiváltabb lesz a második gyermeke születése után – mondta ezzel kapcsolatban a kapitány.

A szakember hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy győzelemmel pótselejtezőt játszhat a csapat, de azzal a meccsel még nem akar foglalkozni.
– Nemhogy a pótselejtezővel, de a vasárnapi, görög elleni meccsel sem foglalkozunk. Csak a holnapi mérkőzés jár a fejünkben, így teljesen felesleges arról beszélni, hogy egy esetleges pótselejtezőn kivel nem akarunk majd játszani. Arra kell figyelnünk, hogy a holnapi ellenfelünk a pontrúgásokban erős, sőt, a bedobásaik is nagyon veszélyesek sokszor.

valogatottferoer (4)

Jó hangulatban telt a meccs előtti utolsó edzés (Fotó: szerző felvétele)

–  Óriási szükségünk van a szurkolókra, nagyobb, mint a legutóbb, ezért arra kérem őket, ne legyenek türelmetlenek akkor sem, ha esetleg nem szerzünk gólt az első percekben – tette hozzá a kapitány. – A csapat mindet megtesz az elsőtől az utolsó pillanatig azért, hogy nyerjen. Szerencsére sok, jó formában lévő játékosunk van, így nagyszerű a hangulat a csapaton belül. Holnap a játékosok biztosan meg akarják mutatni, hogy jól megy nekik a játék. Bízom benne, hogy sikerül. Egy nagy család vagyunk. Mindenki, önök, a játékosok, a szurkolók és én is azt szeretném, hogy ott legyünk Franciaországban.

Kapcsolódó Cikkek