EUR: 337,11 Ft
CHF: 317,56 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Sport

Bernd Storck: Történelmi lehetőség előtt állunk

Csütörtök este a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozat utolsó előtti fordulóját rendezik, melyen Magyarország Feröer-szigetek ellen lép pályára. A magyar csapat győzelme esetén már biztosan pótselejtezőt játszhat, sőt, a többi mérkőzés eredményétől függően akár egyenes ágon is kijuthat az Eb-re. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nem is lehet más a csapat célja, minthogy megnyerje a csütörtöki meccset.

Bernd Storck

A kapitány tudja, nehéz, de fontos mérkőzés előtt áll a válogatott (fotó: Szerző felvétele)

– Minden játékos megérkezett, ám egy sérültünk biztosan van – mondta a Lokálnak Telkiben Bernd Storck. – Pedrag Bosnjak a Haladás játékosa nem játszhat a mérkőzésen. Elkezdtük a felkészülést, úgy, hogy mindenki tudja: történelmi lehetőség előtt állunk. Ráadásul a sorsunk a saját kezünkben van, hiszen ha nyerünk csütörtökön, legalább pótselejtezőt játszhatunk.


A kapitány kiemelte, tisztában van azzal, hogy a zárt kapus mérkőzés miatt nehezebb helyzetben van a csapat, mintha telt ház előtt játszana.
– Ez egy új helyzet, de a pozitív dolgokat kell nézni. A játékosoknak talán nehezebb lesz, nekem talán könnyebb, hiszen így a játékosok jobban hallják majd a meccs közben adott utasításokat.

Javunkra (nem) döntött az UEFA

Az interjú elkészülte után érkezett a hír: nem lesz zártkapus csütörtökön a Magyarország – Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtező. Az illetékes testület tovább vizsgálja a Magyarország–Románia mérkőzésről készült beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót, de a Feröer elleni csütörtöki Eb-selejtezőre nem vonatkozik a zárt kapus döntés, mivel a másodfokú döntés még nem született meg

Szóba került az Észak-Írország elleni mérkőzés, annak is utolsó perce, amikor gólt kapott a magyar csapat, és ezzel elúszott a győzelem.
– Azt a győzelem nem az utolsó percben, hanem az utolsó negyedórában ment el. Látható volt, hogy bár vezettünk, és emberelőnyben voltunk, nagyon keveset volt nálunk a labda, és nagyon keveset mozogtak a játékosok labda nélkül. Ezen mindenképp változtatni kell.


 

Szóba került, hogy Storck ezúttal nem hívta meg Szalai Ádámot, pedig lényegében az egész selejtezősorozatban rá épült a válogatott támadójátéka.

– A csapat sokat köszönhet Ádámnak, nélküle nem biztos, hogy ott tartanánk, ahol vagyunk, de a most futó idényben nem játszik a klubcsapatában. Kell valamilyen értékmérő, ami alapján meghívom a játékosokat, és Ádámnál ez most nincs meg.

Válogatott

A csapat elkezdte a felkészülést (fotó: szerző felvétele)

Amikor Storck az U20-as válogatottat vezette a világbajnokságon, a csapat támadó szellemben játszott ám azt a kapitány sem tagadta, a válogatott jelenleg inkább a védekezésre fekteti a fő hangsúlyt.
–Egy csapat játékstílusának átalakításához idő kell, nekünk pedig az nincs. A válogatottnak van egy stílusa, ez pedig a védekezésen alapul, így egyelőre azon vagyunk, hogy ebből kiindulva vezessünk minél több veszélyes támadást. Tudom, hogy ez nem mindig tetszik a szurkolóknak, de figyelembe kell venni, hogy ez nem a Bayern München. Később, ha több időnk lesz együtt dolgozni, elképzelhető, hogy változtatni tudunk a játékstíluson.

Köztudott, hogy Storck és Dárdai Pál jó barátságot ápol, így adódik a kérdés, mikor beszéltek utoljára, és akkor szóba került-e a Feröer elleni mérkőzés?
– A hétvégén beszéltünk, gratuláltam neki a Hamburg elleni győzelemhez. De ez természetes, hiszen barátok vagyunk, így sokszor beszélgetünk, és ilyenkor egyébként nem csak a futball kerül szóba. És hogy mit mondott nekem Dárdai a csütörtöki meccsel kapcsolatban? Csak annyit: nyerjetek!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek