2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Bio, de jó és megéri!

Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A biotejet és a sajtot a virágoskútiaknál veszi Szentannai Kati. A virágoskúti biogazdaságnak külön húsos- és zöldségesstandja is van a piacon

A MOM Biopiac nem csupán a budai oldal, hanem a főváros legjelentősebb ilyen közösségi helyszíne, ahová az ország minden részéből hozzák a termelők minősített biotermékeiket.

Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Bio Bertánál fűszereket, mustárt, mézet, sőt karácsony előtt szaloncukrot lehet kapni

Szentannai Katalin háromgyermekes családanya a kezdetektől ide jár minden szombat reggel bevásárolni, mert nagyon fontosnak tartja, hogy csak a szükséges mennyiséget vegye meg mindenből, az viszont megbízhatóan tiszta áru legyen.


Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Dezső Ildikó rongyműves és Viha Lajos facsipész „tiszta”, naturális termékei is kaphatók a Biopiacon

A MOM Biopiac 6 órakor nyit és 7-kor már komoly forgalom van a sétányon. A Lokált Szentannai Katalin törzsvásárló kalauzolta bevásárlókörútján.

Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nemes Mátyás fia és édesanyja fülöpjakabi biogazdaságukban termel, ahol biodinamikus gazdálkodást is tanítanak

– Tizenhét éves korom óta foglalkozom a reformétkezéssel. Kozmetikus vagyok, a szakmámban is csak natúr termékekkel dolgozom. A férjemmel számtalanszor megtapasztaltuk már a saját bőrünkön, mennyire fontos, mit eszünk, és hogy amit megeszünk, az tiszta, vegyszermentes termék legyen. Amióta gyerekeink vannak, még jobban odafigyelek erre. Ők már ebbe nőttek bele, és látom az egészségi állapotukon, mennyire megéri – számolt be nekünk a háromgyermekes édesanya. Hozzátette, ami az árakat illeti, a bio termelői árak szinte nem változtak az évek alatt, míg a boltiak igen.


Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Varga Endre biozöldségei is nagyon finomak

– A normál és a bio termelői ár között ugyan van némi különbség, a bio természetesen valamivel többe kerül, hiszen a bio minősítés megszerzése és megtartása is nagyon költséges eljárást igényel, de elenyésző a különbség már önmagában attól, hogy tudom, aki ezen a piacon árul, az nem használ vegyszert. Az egészségünkön érzem, megtérül, ha kevesebbet veszünk, nem pocsékolunk, csak annyit fogyasztunk, amennyi szükséges, de az használ a testünknek, lelkünknek is. Arról nem is beszélve, hogy összehasonlíthatatlanul finomabb a bioalma, a biozöldség, a biogabona. Egyszerűen jóízű, aki már kóstolta, az tudja!

Bio piac MOM ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Piszkei Öko az egyik legnagyobb biopékség – közvetlenül a sütés előtt saját malmukban őrlik a biolisztet

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.