EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Bíró Attila az olaszok elleni győzelemmel debütált

A magyar női vízilabda-válogatott kedd este ötméteresekkel 17-15-re legyőzte az világbajnoki bronzérmes olaszokat a világliga európai selejtezős sorozatának nyitó fordulójában, így Biró Attila szövetségi kapitány sikerrel debütált a kispadon.

A szakember a nyári vb-n elért kilencedik hely után távozó Merész Andrást váltotta a poszton.


Eredmény:

Magyarország-Olaszország 17-15 (6-3, 2-1, 2-5, 3-4) – ötméteresekkel: 4-2


—————————————————

a magyar csapat gólszerzői: Kisteleki H. 5, Keszthelyi R. 3, Bujka B., Antal D. 2-2, Csabai D. 1

Az olaszok góljával kezdődött a találkozó, ám a magyar együttes sorozatban ötször is betalált, a századszor válogatott Kisteleki Hanna egymás után kétszer is eredményes volt ebben az időszakban. A 6. percben ismét gólt szerzett az olasz együttes, amire Antal Dóra emberelőnyös találattal válaszolt, a negyedet pedig egy újabb olasz gól zárta (6-3).

A második felvonás Kisteleki és Keszthelyi Rita góljaival indult, ezekre csak egy találattal felelt az ellenfél, így a nagyszünetre négygólos magyar előnnyel vonulhattak a csapatok (8-4).

A harmadik negyedben két gólra felzárkózott az olasz válogatott, majd Kisteleki találatát követően újabb két góllal már csak egy találat volt a magyar csapat előnye (9-8). Keszthelyi pazar szabaddobásával ismét kettő volt a különbség, a negyed végére viszont újfent egyre olvadt a magyar fór (10-9).

Az utolsó 8 perc Federica Radicchi negyedik találatával indult, és 1-1 után volt újra egyenlő az állás (10-10). Az olaszok a vezetést is megszerezték, ám Bujka Barbara közelről egyenlített (11-11). Újabb gyors gólváltás következett, majd 17 másodperccel a vége előtt az olasz válogatott újból vezetést szerzett (12-13). Tizenegy másodperccel a dudaszót megelőzően Keszthelyi egyenlített (13-13), így büntetődobások döntöttek.

Az ötmétereseket a magyar együttes lőtte jobban, egy olasz kapufa mellett Gangl Edina is megfogott egy próbálkozást, míg hazai részről egyedül Keszthelyi ötméterese nem talált utat a kapuba.

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült őket legyőzni” – nyilatkozta az M4 Sportnak a találkozót követően a győzelemmel debütáló Bíró Attila. – “A büntetőket gyakoroltuk, de nem hiszek az edzésen való büntetőzésben, ezt az atmoszférát nem lehet begyakorolni, olyan volt, mintha Rómában játszottunk volna.”

A szövetségi kapitány elmondta, az olaszok feljövetelének az volt az oka, hogy a csapat nem támadta időben a labdás játékosokat, és kicsit elfáradt a találkozó második felére.

“Az volt a cél, hogy bármi áron megverjük ezt a rendkívül erős olasz csapatot. Ez önbizalmat ad, és jó visszaigazolás, hogy lesznek még szép sikereink” – értékelt Bíró Attila.

A magyar válogatott következő csoportmérkőzését november 24-én, a holland válogatottal játssza idehaza.

Kapcsolódó Cikkek