EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

Böde, Németh, Nikolics…ki lesz ma a nyerő ember?

Nyerni kell ma Feröer-szigetek ellen. Magyarként, a magyar futball történelmét tekintve vicces (vagy nem is annyira vicces) azt mondani, hogy vigyázni kell az ellenféllel, mert veszélyes játékot játszik, hiszen akár 10-15 évvel ezelőtt is nagyjából amolyan edzőmeccs jellegű volt egy ilyen összecsapás. Régebbre már ne is menjünk vissza. Ám az is igaz, hogy rég nem volt olyan könnyű, (vagy épp nehéz) helyzetben egy kapitány, hogy olyan támadók közül választhat, akik futószalagon termelik a gólokat.

Tény, az elmúlt két-három évtizedben nem a magyar csatároktól volt hangos a nemzetközi futball, és bár ezt azért most sem jelenthetjük ki, az biztos, hogy Böde Dániel, Nemanja Nikolics és Németh Krisztián teljesítménye minden dicséretet megérdemel.  Storck kapitánynak tehát édes teherrel kell megküzdenie: azt kell eldöntetnie melyik támadót tegye be a kezdőbe, és ki legyen a csere.


niko

Nikolics reméli, góllal, gólokkal járulhat hozzá a válogatott mai győzelméhez (fotó: szerző felvétele)

Mint az tegnap kiderült, Nikolics biztosan kezdő lesz este. Hozzá kell tenni, Niko lengyel klubcsapatában pont azt csinálja, mint tette a Vidiben – sorozatban szerzi a gólokat, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a válogatottban még adós a fontos gólokkal.
A klubcsapatomban totál mást játszom, más is a rendszerünk. A Legia mindig győzelemre játszik, bajnok akar lenni, minden meccsen támad, így több esélyem van nekem is a gólszerzésre. Meg kell nézni, mennyi lehetőségem volt a válogatottban. Nem alibit keresek, de volt, hogy csak tíz vagy húsz percet kaptam a bizonyításra. Természetesen, akkor is eredményes játékra törekedtem. Huszonhét éves vagyok, remélem, sok szép siker ér még a válogatottban, úgy, hogy gólokkal tudok hozzájárulni az eredményes szerepléshez. Szeretnék úgy termelni, mint a Videotonban tettem vagy most Lengyelországban – mondta ezzel kapcsolatban Nikolics.

Bodedani

Böde Dániel 11 meccsen 11 gólt szerzett a Ferencváros játékosaként (Fotó: szerző felvétele)

Böde Dánielt kis túlzással egy ország követelte a válogatottba, főleg úgy, hogy amíg ő itthon 11meccs/11 gól átlaggal büszkélkedhet, addig a románok és az északírek ellen az a Szalai Ádám játszott, aki klubcsapatában még a kispadra sem fér oda.


Bödét azért is kedvelik sokan, mert a Ferencváros játékosaként is megmaradt a szó nemes értelmében vett egyszerű, szerethető figurának, aki ráadásul ki is mondja, amit gondol. Legutóbb például, amikor góljai ellenére kimaradt a válogatott keretből, kerek-perec megmondta, hogy sza….ul esett neki a kapitány döntése.

A támadót Storck most meghívta a válogatottba, a játékos pedig viccesen ütötte el azt a kérdést, izgul-e amiatt, hogy két év elteltével játszhat újra a nemzeti csapatban.
– Izguljon az, aki betett – mondta. – Két év után vagyok újra a keretben, de ez idő alatt is ugyanúgy készültem, mint előtte. Sokat dolgoztam azért, hogy visszatérhessek, remélem, lesz lehetőségem a pályán is megmutatni magam. Szeretném góllal meghálálni a bizalmat, de akkor sem leszek elégedetlen, ha gólpasszt adok, vagy “csak” jó játékkal tudom segíteni a válogatott győzelmét.

És itt van Németh Krisztián.
A korábban a magyar futball egyik megmentőjének kikiáltott, korábban a Liverpool által is szerződtetett játékos az elmúlt években csak kereste önmagát, igaz, ebben sérülései is közrejátszottak. Aztán egy nagyszerű döntést követően az Egyesült Államokba szerződött, ahol csapata egyik legjobbja, nem mellesleg egyre-másra szerzi a szebbnél szebb gólokat.

Németh Krisztián

Németh Krisztián élete legjobb formájában van (fotó: szerző felvétele)

Mentálisan és fizikailag is most érzem magam a legjobban, remélem, ez a pályán is látszik majd – mondta Németh, akivel kapcsolatban az az egyik legnagyobb kérdés, hogy az időeltolódás miatt elég fitt lesz-e az esti meccsen. – Nem hiszem, hogy ezzel probléma lesz. Pont annyit utaztam, mint az előző mérkőzés előtt, és már akkor is kellő mértékben tudtam regenerálódni.

Bernd Storcknak tehát három, klubjában meghatározónak számító játékos áll rendelkezésre. Nem mellesleg ők hárman ősszel eddig harminchárom gólt  szereztek.

Ebből ma este egy, győztes találat is elég lenne a boldogsághoz.

Kapcsolódó Cikkek