EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb XIX.kerület

Cél az energiahatékonyság

Helyi és nemzetközi szinten is lépéseket tesz a kerület vezetősége a környezettudatosságért. Az önkormányzat ugyanis csatlakozik a Spó[email protected] − Munkahelyi EnergiaKözösségek című (energiamegtakarítási verseny a közszféra dolgozói számára) projekthez, amelyben a közszféra dolgozói versengenek, hogy ki tud jobban spórolni az energiával. A versengés 2016 márciusától indul Magyarországon. Ennek célja, hogy a közintézményekben dolgozók beruházás nélkül energiamegtakarítást érjenek el, így egyben óvják környezetüket és csökkentsék a munkáltatók rezsikiadásait, ami által valódi rezsicsökkentés érhető el. A projektben kilenc uniós országban 180 középület több mint tízezer dolgozója méretteti meg magát az egyéves verseny során, hogy ki tudja a legtöbb energiát megtakarítani az előző évek fogyasztásához képes.

Ezenfelül Kispest önkormányzata csatlakozik a Polgármesterek Szövetségéhez (Covenant of Mayors). Mára több mint 6300 hivatal állt a kezdeményezés mögé. Az egyedülálló európai mozgalmat az Európai Bizottság hozta létre 2008-ban. A helyi és regionális önkormányzatok önkéntes kötelezettséget vállalnak az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrások fokozott hasznosítása iránt saját közigazgatási területükön.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.