2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Csak a jégen lesz fesztivál

Magyar hősök és cseh szupersztárok húznak korcsolyát november 3-án. A Magyar Jégkorong Szövetség ugyanis gálameccset szervezett a Tüskecsarnokba, amelyen a 2008-ban Szapporóban a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon aranyérmet szerző magyar válogatott a szupersztárokat is felvonultató cseh öregfiúk ellen játszik.

Szapporo, 2008. április 19. A magyar jégkorong-válogatott tagjai ünnepelnek a divízió I-es jégkorong-világbajnokság 5. fordulójában játszott Magyarország-Ukrajna mérkőzés után Szapporóban 2008. április 19-én. A magyar válogatott 4-2-re győzött és sporttörténelmi sikert ért el, mivel 1939 után jövőre újra a világ legjobbjai között szerepelhet. (MTI/EPA/Franck Robinchon)

Így ünnepeltek a magyar jégkorong-válogatott tagjai 2008-ban (Fotó: MTI/EPA/Franck Robinchon)

– Nem túlzás azt állítani, hogy 2008-ban 22 ember csodát tett azzal, hogy megnyerte a B csoportos jégkorong-világbajnokságot, és ennek a csodának szeretnénk méltó emléket állítani – mondta a Lokálnak Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség alelnöke. – A srácok érdemei a mai sikerek fényében is elévülhetetlenek, hiszen Szapporóban kezdődött az elképzelhetetlennek hitt sikersorozat, amelynek eredményeként idén a magyar jégkorong újra a legmagasabb szintre jutott.


A szövetség vezetője lapunknak elmondta: az esemény apropóját az adta, hogy idén nem Budapesten rendezik a Négy Nemzet Tornáját. – Szerettük volna, hogy a magyar jégkorongrajongók ne maradjanak válogatott-hokimeccs nélkül. Eredetileg a Várkert Bazárban lett volna egy cseh kulturális fesztivál, és ezért kerestük meg a hokisokat, akik azonnal igent mondtak. A fesztivál végül elmarad, de a meccset megrendezzük.

Így vehet jegyet!
A mérkőzésre egységesen 1000 forintos, nem helyre szóló jegyeket értékesítenek, így a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes. Jegyek az IBUSZ hálózatában érhetők el online és személyesen valamennyi irodában, továbbá a mérkőzés napján a helyszínen is lehet belépőt venni.

Kovács Zoltán szerint a magyar játékosok  lelkesen fogadták a hír, és mindenki azonnal rábólintott  a megkeresésre. – Persze nem rendes szabályok lesznek a gálameccsen, hiszen ezek az emberek jórészt már visszavonultak. Két lehetőségben gondolkozunk: vagy 15 perces harmadokat, vagy futóóra mellett játszanak majd a fiúk, de ez még nem dőlt el.


Az ellenfél hivatalos összeállítását nem ismerjük, de valószínűleg jégre lép az ötszörös világbajnok és egyszeres Stanley-kupa-győztes František Kaberle, itt lesz Petr Cajánek, aki háromszor nyert világbajnokságot, de eljön a nyolc NHL csapatban is játszó Radek Dvorák és az olimpiai bajnok David Moravec is.

A mi csapatunkból azonban egy név fájdalmasan hiányozni fog. A 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiscsicsó, azaz ifj. Ocskay Gábor is ott volt Szapporóban. – Emléke örökké velünk marad, ezt a gálamérkőzést az ő emlékének is ajánljuk – tette hozzá Kovács Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek