EUR: 335,71 Ft
CHF: 316,33 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Dustin Hoffman Medici szerepben

Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni de’ Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.

“Giovanni különleges ember volt. Mint minden sikeres embernek, neki is voltak látomásai. Mecénásként komoly támogatója lett a művészeteknek” – mesélte Giovanni de Mediciről (1360-1429) a 78 éves hollywoodi sztár a Corriere della Serának adott interjúban.


Nicholas Meyer és Frank Spotnitz forgatókönyve alapján készülő Medici: Masters of Florence (Medici: Firenze urai) című szériában Richard Madden Cosimo de Medicit, a család fejedelmi ágának alapítóját játssza.

Spotnitz elmondta: ma is izgalmas, erős családtörténetet láthatnak majd a nézők. A Medicik egyszerű kereskedőkből váltak nagyhatalmú bankárokká, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat. A tévésorozatot a horvát származású Sergio Mimica-Gezzan rendezi, aki korábban a Csillagközi romboló és A katedrális című produkciókat jegyezte.

Kapcsolódó Cikkek

  • 15 kiló a kis vízilólány

    15 kiló a kis vízilólány

    A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

  • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.